Evenimentul Zilei > Actualitate > Golgheterul României, bun de export la New York
Golgheterul României, bun de export la New York

Golgheterul României, bun de export la New York

Alexandru Mitriță a intrat pe lista americanilor și poate ajunge în Major Soccer League, la New York City FC, pentru o sumă colosală. Însă, conducerea Craiovei a purtat discuții și cu cei de la AC Torino, în cantonamentul „juveților” din Turcia.

Golgheterul la zi al Ligii 1, cu 13 reușite, alături de George Țucudean (CFR Cluj), Alexandru Mitriță (23 de ani) ar putea părăsi din nou România. După un parcurs notabil în Italia, la Pescara, atacantul a ales să revină în fotbalul mioritic, la „U” Craiova, iar „explozia” la trupa din Bănie i-a dus acum numele tocmai peste Ocean.

New York City FC, trupă din prima ligă nord-americană (MLS), a trimis o ofertă oltenilor pe numele lui Alex Mitriță. Potrivit Digi Sport, americanii vor să-l cumpere pe internaționalul român cu suma de 6 milioane de euro, însă Craiova nu vrea să-și cedeze mvp-ul echipei, pentru mai puțin de 7 milioane de euro.

Newyorkezii i-au pregătit jucătorului un salariu de 1,3 milioane de euro pe an. La New York City a evoluat și uluitorul atacant spaniol David Villa, în perioada 2014-2018, timp în care a bifat 140 de meciuri și a marcat 80 de goluri.

Sparge recordul deținut de Ivan?

„Există oferte, nu doar din Statele Unite. Oferte sunt, dar nu înseamnă că ești obligat să vinzi dacă există oferte. Nu pot să vă spun că e o sumă greu de refuzat, sau că e o ofertă de 7 milioane. Sunt jucători pe lista unor cluburi importante care încearcă să-i ia încă din iarnă, nu din vară așa cum ne-am dori noi”, a spus Marcel Popescu, președintele trupei oltene. Totuși, Mitriță nu este curtat doar de americani, ci și de italieni, de cei de la AC Torino, echipă cu care „juveții” au negociat în timpul cantonamentului din Antalya. Acum, rămâne de văzut dacă Alexandru Mitriță va sparge recordul deținut de Andrei Ivan vândut pe trei milioane de euro la Krasnodar. Pănă la atunci, Mitriță va fi titular pentru olteni în jocul de la Ovidiu, cu FC Viitorul, programat duminică de la ora 20:00.