Societatea de Transport Public Timișoara a ajuns în centrul atenției după ce managerul profesionist adus să o scoată din criză a fost revocat de colegii săi de partid, invocându-se, printre altele, motive care țineau de managementul anterior.

Altfel spus, Sorin Supuran, managerul de 7 săptămâni al STPT, a fost schimbat pentru problemele cauzate de fostul director, Ioan Goia. Același Goia pe care acum, noul direector, îl numește director tehnic. Asta după ce o serie de probleme descoperite și făcute publice de Supuran au rămas nesoluționate. La STPT s-au cumpărat aparate de alcalinizat apa la prețul unei mașini fiecare, se închiriază uniforme pentru muncitori cu aproape 20.000 de lei lunar în loc să se cumpere altele etc.

Noul director, Nicolae Bitea a anunțat, recent, marea realizare a mandatului său: a reușit să obțină un credit bancar pentru a plăti salariile restante ale angajașilor STPT, care nu se mai plăteau la timp de aproape un an.

Directorul general al STPT, Nicolae Bitea a anunţat ieri seară, la un post de televiziune local, că Ioan Goia, fostul şef al societăţii, se reîntoarce la STPT din 1 septembrie, pe poziţia de director tehnic. Goia îl dăduse afară pe Bitea, în februarie, din funcţia de director adjunct.