Evenimentul ZileiSocialCe se întâmplă cu familia pacientei Zero din Giurgiu. Dezvăluiri de ultimă oră

Ce se întâmplă cu familia pacientei Zero din Giurgiu. Dezvăluiri de ultimă oră

Ce se întâmplă cu familia pacientei Zero din Giurgiu. Dezvăluiri de ultimă oră
Soțul femeii din Giurgiu, considerată a fi prima persoană infectată în România cu noua tulpină COVID-19, a rupt tăcerea. El a povestit că se simte bine, nu a avut nici un simptom și a ieșit negativ la test.

Bărbatul nu își explică de unde ar fi putut să ia virusul, în condiţiile în care nu au călătorit în afara ţării şi nu au intrat în contact cu nicio persoană venită din Marea Britanie. Cu toţii muncesc în agricultură şi au mai fost testaţi pozitiv şi socrii femeii şi un bărbat care-i ajută la muncile agricole, însă soțul este negativ.

„Toata familia este bine, nu avem niciun fel de probleme cu starea de sănătate. A fost o simpla răceala și atât. O banală răceală! Nu a avut gust, nu a avut miros.

Am fost până în Crăciun la cumpăraturi, în supermarket… Sărbătorile le-am făcut acasă, și de Crăciun și de Revelion. Nu am ieșit din țară, se poate verifica!

Femeia infectată cu noua tulpină

Eu nu sunt bolnav și nici copilul cel mare, nu am avut niciun simptom și am ieșit negativi. Trăim toți într-o casă”, a declarat bărbatul,  la Antena 3.

El mai spune că au fost confirmați pozitiv atât părinții lui, cât și un bărbat care îi ajută la muncile agricole.

„Soția, mama, tatăl meu și cineva care lucrează la noi.

Au venit de la Primarie, ne-au sunat în fiecare dimineață și ne-au întrebat dacă avem nevoie de ceva. Ne-au sunat și cei de la DSP, cei de la Poliție ne-au verificat. Noi nu dorim sa raspândim boala.

Așteptăm să vină acasă, să ne repetăm testele, să vedem. De duminica trecută suntem toți în izolare. Pozitiv a ieșit și tata, și omul care lucreaza la noi, nici măcar un simptom nu au avut, să fie infundat, răcit. Eu de ce nu am luat și copilul cel mare?”, se întreabă bărbatul.

Rată scăzută de infectare în Județul Giurgiu

Luni în Județul Giurgiu se înregistra o rata de infectare cu noul coronavirus cumulată la 14 zile, 1,73 cazuri la mia de locuitoriț

Un număr de 1.987 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în urma efectuării a 7.005 de teste la nivel naţional.

Până luni, pe teritoriul României, au fost confirmate 673.271 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 600.710 de persoane au fost declarate vindecate.


Accesează: