Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking News! Încă 4 cazuri cu noua tulpină COVID-19. Toate sunt în Giurgiu
Breaking News! Încă 4 cazuri cu noua tulpină COVID-19. Toate sunt în Giurgiu

Breaking News! Încă 4 cazuri cu noua tulpină COVID-19. Toate sunt în Giurgiu

Încă patru membri ai familiei tinerei de 27 de ani din Câmpurelu, județul Giurgiu, care a fost depistată cu noua tulpină de COVID-19, au fost confirmați cu SARS-COV-2.

Noua tulpină a virusului COVID a ajuns la Giurgiu. Potrivit DSP Giurgiu, tânăra s-a prezentat, împreună cu copilul, pe ianuarie, la camera de gardă a UPU din cadrul Institutului Matei Balș, prezentând simptome minime.

Cele două persoane au fost testate, au primit tratament și au fost trimise acasă. O zi mai târziu DSP Giurgiu a primit rezultatele testelor. Acestea confirmau infectarea cu virusul SARS-CoV2. Cele două persoane, mamă și fiică, au primit decizii de izolare la domiciliu.

Pe 4 ianuarie, au mai fost testați încă 5 membri ai aceleași familii, deoarece prezentau simptome ușoare. Rezultatele acestora au relevat faptul că trei persoane sunt pozitive.

Covid la Giurgiu. Cele patru persoane nu au călătorit în Marea Britanie

Cele patru persoane confirmate pozitiv sunt în izolare la domiciliu în timp ce contacții din aceeași familie sunt în carantină la domiciliu.

Potrivit informațiilor furnizate de DSP Giurgiu, nici tânăra care este primul român confirmat cu noua, nici un alt membru al familiei nu are istoric de călătorie în Marea Britanie. Și nici nu a intrat în contact direct cu vreo persoană care să fi călătorit în Marea Britanie.

Persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu se află sub supravegherea medicului de familie. Autoritățile locale au luat toate măsurile pentru respectarea tuturor prevederilor legale în legătură cu izolarea, transmite România Actualități.