Evenimentul Zilei > Sport > Gigi Becali, la un pas de a fi bătut de un fotbalist. Cine l-a salvat pe finanțatorul din Pipera
Gigi Becali, la un pas de a fi bătut de un fotbalist. Cine l-a salvat pe finanțatorul din Pipera

Gigi Becali, la un pas de a fi bătut de un fotbalist. Cine l-a salvat pe finanțatorul din Pipera

Abia venit la Steaua, Gigi Becali era să fie bătut de un fost fotbalist la adresa căruia a făcut o remarcă deranjantă.

Gigi Becali era să fie bătut de un fost fotbalist, iar la incident a fost prezent și Victor Pițurcă. Se întâmpla în anul 2000, atunci când Robert Niță se afla la Steaua. Atacantul avea să se facă remarcat la Foresta Suceava și Rapid. Nu a rămas la gruparea „roș-albastră”, în anturajul căreia intrase la acea vreme și Becali. Latifundiarul din Pipera fusese adus de Pițurcă și începuse să investească la Steaua.

Gigi Becali, aproape să fie bătut de un fost fotbalist

Becali nu l-a plăcut pe Robert Niță de la prima vedere. Și a considerat că atacantul nu are valoare, pentru că este mic de înălțime. Remarca l-a înfuriat pe jucător, care a vrut să sară la finanțator.

„L-am prins pe Becali. Eu de aia am plecat de la Steaua. A zis Gigi că nu sunt bun, că sunt mic. E mic ăsta, nu poate să dea gol. M-a luat Pițurcă de acolo, că mă ridicasem puțin de pe scaun, mai repede așa. Îmi zici în față așa că sunt prost?! Nu poate, Piți, ăsta să facă nimic, că e mic, așa zicea. Bă, ești nebun? De aia am plecat de acolo”. A povestit Robert Niță pentru as.ro.

A câștigat un titlu cu Rapid, în sezonul 2002-2003

Fostul fotbalist măsoară 1,71 metri și a evoluat pentru Rapid București în perioada 2000-2004. El a câștigat titlul intern cu gruparea giuleșteană în sezonul 2002-2003, sub comanda antrenorului Mircea Rednic. La Steaua se transferase în anul 1999, de la Oțelul Galați. Nu a prins în Ghencea decât cinci meciuri. Respins de Gigi Becali, Niță a ajuns la Foresta Suceava. De aici a plecat la Rapid.

A mai jucat în carieră la Hapoel Be’er Sheva (Israel), Gloria Bistrița, Pandurii Târgu Jiu sau Rocar București. Fotbalul l-a început în 1997, la Steaua, dar atunci nu a evoluat pentru echipa mare și a ajuns la Corvinul Hunedoara (1997-1998).