Evenimentul Zilei > Sport > Gigi Becali continuă să bage bani în FCSB, rezultatele întârzie să apară. Când se va opri finanțatorul
Gigi Becali continuă să bage bani în FCSB, rezultatele întârzie să apară. Când se va opri finanțatorul

Gigi Becali continuă să bage bani în FCSB, rezultatele întârzie să apară. Când se va opri finanțatorul

Gigi Becali a investit în această vară cât toate echipele din Superliga luate la un loc. Patronul așteaptă ca echipa sa să se califice în Conference League și să încaseze milioanele de euro, după cinci ani în care FCSB a fost o umbră în competițiile europene.

Chiar dacă a anunțat că nu va mai investi în echipa pe care o conduce, Gigi Becali s-a dezlănțuit și a adus 7 fotbaliști pe care a achitat aproape 4 milioane de euro. Investiția făcută de Becali este una foarte ridicată, în contextul în care FCSB nu a mai reușit să joace în Europa.

Echipa lui Becali încearcă să se califice în grupele Conference, însă mai are de trecut o dublă, împotriva norvegienilor de la Viking Stavanger.

Anul trecut, FCSB a cumpărat doar trei jucători, valoarea lor fiind de șase ori mai puțin decât cea cheltuită în această vară.

Becali are planuri mari pentru echipă

Potrivit mai multor surse, achizițiile vor continua, iar zilele următoare va ajunge la FCSB un atacant. Mai mult, dacă echipa se va califica în grupele Conference League, Becali a anunțat că va cumpăra încă 2-3 jucători.

Ultima dată când Becali a investit o sumă fabuloasă în echipă a fost în 2017, când cu 2,5 milioane de euro l-a cumpărat pe Florinel Coman. Totalul investiției din acel an s-a ridicat la 6,5 milioane de euro.

Gigi a cumpărat jucători, exclusiv din Liga 1, pe care a plătit 3,8 milioane de euro. Până acum, toate celelalte 15 cluburi de pe prima scenă au achiziționat fotbaliști, luate la un loc, care trec puțin peste 2 milioane de euro.

În cazul în care FCSB va trece de Viking, în conturile echipei va intra 3 milioane de euro doar pentru prezența acolo. Bonusurile de puncte sunt mari și în cazul în care echipa ar reuși să acumuleze 9-10 puncte, s-ar alege cu alți 1,7 milioane de euro.

Pentru fiecare victorie se plătește 500 de mii de euro, egalul cu 166 de mii, iar primul loc cu 1,25 milioane de euro.

În această vară, Gigi Becali a reușit să obțină 3 milioane de euro după vânzarea lui Florin Tănase, din Conference League 750.000 și din bilete 100 de mii de euro. În 2017, FSCB a reușit să câștige 7,25 milioane de euro, ajungând în 2021 să câștige  sub 500.000 de euro, scrie gsp.ro.