Evenimentul Zilei > Sport > Sancțiune UEFA pentru FCSB. Roș-albaștrii vor juca fără suporteri la peluză
Sancțiune UEFA pentru FCSB. Roș-albaștrii vor juca fără suporteri la peluză

Sancțiune UEFA pentru FCSB. Roș-albaștrii vor juca fără suporteri la peluză

FCSB va juca meciul tur cu Viking, în play-off-ul Conference league, cu peluzele goale. UEFA a sancționat echipa lui Gigi Becali pentru steagul afișat la meciul cu Dunajska Streda, considerat ca având însemne neonaziste. Mihai Stoica, managerul general al FCSB a confirmat sancțiunea primită de la forul european de fotbal.

Managerul general al FCSB a confirmat că UEFA a dispus închiderea ambelor peluze de pe Arena Națională la meciul tur cu Viking, din play-off-ul Conference league. Sancțiunea a fost dată de UEFA după returul cu Dunajska Streda. S-a întâmplat după ce ultrașii de la peluză au afișat un steag pe care observatorul la meci l-a considerat ca fiind sorginte neonazistă. Steagul conținea un cap de ultras, cu cagulă pe față, care era imprimat pe o cruce albă pe fundal negru. Oficialul UEFA a interpretat simbolurile de pe steag – crucea celtică – drept un simbol neonazist.

Verdictul de la UEFA a venit luni seara și a obligat-o pe FCSB să închidă cele două peluze la meciul programat pentru ziua de joi. Astfel, conform deciziei UEFA, FCSB nu va juca cu arena goală, însă va fi încurajată de cel mult maximum 30.000 de fani. Aceasta deoarece din totalul de 55.000 de locuri câte pot fi ocupate pe Arena Națională, 24.000 sunt la peluze, iar o altă parte vor fi rezervate pentru fanii echipei oaspete. De asemenea, vor exista și locuri blocate pentru așa-zisele „zone tampon” între fanii celor două echipe.

Amendă de 30.000 de euro pentru fanii FCSB

Pentru steagul afișat, fanii FCSB au fost amendați cu 30.000 de euro, iar clubul va fi nevoit să mai achite, suplimentar, alți 15.000 de euro, tot pentru incidente petrecute în timpul meciului. Este vorba despre blocarea scărilor la Peluza Nord, aruncarea de obiecte și aprinderea de torțe.

Trebuie spus că FCSB este la a doua pedeapsă primită de la UEFA. Clubul a fost obligat să joace cu Peluza Sud închisă după ce la meciul tur cu Dunajska Streda, galeria roș-albaștrilor a avut scandări rasiste împotriva maghiarilor. De menționat că, deși este o echipă din Slovacia, Dunajska Streda este finanțată de Guvernul maghiar.

FCSB se întărește cu un atacant

Dacă fanii vor avea interzis la peluză, FCSB se întărește, în schimb, cu un jucător care evoluează în Africa de Sud. Pavol Safranko (27 de ani), atacantul lui Mamelodi Sundowns, și-a reziliat contractul cu echipa actuală și va sosi în România. El va semna cu FCSB pentru a putea evolua în meciul din play-off-ul Conference League.

Vicecampioana României a făcut eforturi ca să urgenteze transferul atacantului, pentru a-l trece pe Safranko pe lista UEFA în vederea play-off-ului Conference League cu Viking Stavanger, conform gsp.ro.