Evenimentul Zilei > Sport > Unde își ascundeau Gigi Becali și Cristi Borcea banii pe timpul lui Ceaușescu. „Cum naiba să-i ții în casă?!”
Unde își ascundeau Gigi Becali și Cristi Borcea banii pe timpul lui Ceaușescu. „Cum naiba să-i ții în casă?!”

Unde își ascundeau Gigi Becali și Cristi Borcea banii pe timpul lui Ceaușescu. „Cum naiba să-i ții în casă?!”

Gigi Becali și Cristi Borcea o duceau bine cu banii și înainte de Revoluție. Cu toate astea, ei și-au ascuns averea pe timpul lui Ceaușescu și au verificat care sunt cele mai bune locații pentru așa ceva.

Nu mai este un secret că Gigi Becali și Cristi Borcea au adunat o avere impresionantă. Ei au avut bani mulți și pe timpul lui Ceaușescu, dar au încercat să îi ascundă pentru a nu rămâne fără ei. Cei doi au găsit cele mai bune soluții pentru a își păstra situația financiară.

Revoluția de la 1989 l-a prins pe Gigi Becali cu 3 milioane de lei. La acea vreme, suma reprezenta o avere uriașă, peste 100.000 de dolari. El a povestit că i-a ascuns în pământ pentru a evita problemele.

Patronul FCSB spune că, înainte de 1990, aducea tiruri cu blugi din Turcia. Acesta a mai recunoscut că avea așa mulți bani că nu știa unde să îi mai ascundă. „Când toată lumea se ducea la turci să ia două-trei perechi de blugi, eu aduceam cu tirurile. Îi băgam direct în angrouri, iar banii îi primeam pe loc. Nu mă interesa pe mine dacă se vindeau sau cât timp le trebuia pentru a scăpa de marfă. Aduceam şi 10 tiruri de blugi pe săptămână. Banii îi rulam în fiecare zi.

Pentru că nu aveam unde să bag toţi banii, i-am descărcat în curte. Apoi, m-am dus în casă, am luat o folie de celofan şi i-am acoperit, pentru că îmi era teamă să nu plouă peste noapte şi să-i ude. Cred că în total, transformați în valută, erau acolo 1.000.000 de dolari”, a declarat Becali.

În 2022, Becali deține o avere între 325 şi 425 de milioane de euro.

foto: Arhiva EVZ

Unde își ascundea banii Borcea

Nici Cristi Borcea nu o ducea mai prost pe vremea lui Ceaușescu. În 2018, averea lui era cotată la 20 de milioane de euro. Neoficial, spun unele voci, suma e mult mai mare. Acesta se bucură de un succes incredibil pentru că a știut unde să își ascundă banii înainte de Revoluție.

Soțul Valentinei Pelinel găsise o metodă inedită pentru a își păstra averea. „M-a prins Revoluția cu vreo 600.000 de lei în carcasa ușii de la mașină. Dădeam tapițeria jos și-i ascundeam acolo. Cum naiba să-i ții în casă?! N-aveai ce face cu banii, că nu puteai călători.

Cum s-a dat drumul la granițe după Revoluție, am plecat în Turcia, apoi în vară la Coppa del Mondo în Italia”, a povestit Borcea pentru Libertatea.