Evenimentul Zilei > Sport > Gică Hagi, întâlnire de urgență cu ministrul Sportului. Ce plan au pus la cale
Gică Hagi, întâlnire de urgență cu ministrul Sportului. Ce plan au pus la cale

Gică Hagi, întâlnire de urgență cu ministrul Sportului. Ce plan au pus la cale

Gheroghe Hagi, fostul mare decar al „Generației de Aur”, și Ionuț Stroe, ministrul Sportului, au avut o întâlnire pentru viitorul fotbalului mioritic.

Ionuț Stroe a dezvăluit, pe Facebook, că s-a întâlnit cu Gică Hagi, iar printre temele abordate în ședință se numără modalitatea de finanțare a sportului în România și necesitatea realizării unui parteneriat între autorități și cluburi.

Am avut onoarea și plăcerea să discut cu Gheorghe Hagi la sediul MTS. Am vorbit despre sport, despre finanțarea sportului, despre necesitatea parteneriatului dintre autorități și cluburi. Despre efort, sacrificii și performanță.

Gică Hagi e unul dintre marii campioni ai României și un sportiv celebrat la nivel mondial. Dincolo de performanțele sale ca jucător, grație experienței sale internaționale, Hagi a construit la Constanța un proiect unic în România”, a anunțat Ionuț Stroe.

Ministrul Sportului a remarcat rezultatele excelente pe care Academia Gheorghe Hagi le-a înregistrat de-a lungul timpului și a făcut umrătorul mesaj în ceea ce privește viitorul sportului românesc.

Academia lui Gheorghe Hagi propulsează anual jucători tineri foarte valoroși, iar clubul de fotbal a reușit performanțe incredibile la nivel competițional. Am convingerea că, alături de Gheorghe Hagi și prin contribuția celorlați sportivi de valoare ai României, putem construi o nouă generație de aur”, a adăugat Ionuț Stroe.

În urmă cu o săptămână, Hagi s-a declarat încă o dată nemulțumit de modul în care este tratat sportul românesc de către Guvern și a propus un plan pentru redresarea lui. „Primul lucru, cei din sport trebuie să se ducă la Ministrul Sportului. Apoi, de la el de la birou, să se ducă la Guvern, împreună! Tot sportul românesc să fie împreună! E un segment social al României. E o formă de a educa, de a dezvolta, de a descoperi campioni care să muncească pentru România. Acesta este obiectivul, să-i descoperim pe campioni.

Trebuie ca de de la 7 ani, de la 4 ani, de la 18 ani să se lupte cu cei mai buni. Dacă nu o să facem, o să vedeţi că nu o să meargă. Dacă se face acest lucru, Gică Hagi vă garantează că o să devenim competitivi. În fotbal, cunosc 100%. Dacă facem, ei o să fie mai buni ca noi, aceşti copii de U21 o să fie mai buni ca noi”, a declarat Gică Hagi la TV Telekom Sport.

Altfel, în prima etapă post-pandemie, Viitorul, formația antrenată de Gică Hagi, va întâlni gruparea Poli Iași, duminică, de la ora 17:00 (în direct la Digi Sport 1). Înaintea meciului din runda a treia din play-out, echipa din Ovidiu ocupă locul șapte în clasamentul Ligii 1.