Evenimentul Zilei > Sport > Gică Hagi a făcut un împrumut uriaș la o bancă din România. Unde vor merge banii
Gică Hagi a făcut un împrumut uriaș la o bancă din România. Unde vor merge banii

Gică Hagi a făcut un împrumut uriaș la o bancă din România. Unde vor merge banii

„Regele” vrea să dezvolte infrastructura Academiei pe care o conduce și a apelat la un vechi partener cu care colaborează de mulți ani.

Gheorghe Hagi continuă să se concentreze pe proiectul la care a lucrat intens în ultimii ani: Academia de fotbal care îi poartă numele. „Regele” are planuri mari în continuare și, deși s-a vorbit de mai multe ori despre atragerea unor parteneri care să devină acționari majoritari, zvonurile nu s-au concretizat.

Așa că, Hagi a făcut un împrumut uriaș, de 3,5 milioane de euro, iar banii vor fi folosiți în dezvoltarea Academiei. Anunțul a fost făcut chiar de Gheorghe Popescu, președintele clubului FC Viitorul.

„Este foarte important pentru noi să definitivăm anul viitor prima etapă din ceea va deveni unul dintre cele mai performante complexuri sportive din Europa Centrală şi de Est, destinate formării şi pregătirii viitorilor fotbalişti de succes pe plan internaţional”, a declarat Popescu pentru financialintelligence.ro.

„Unul dintre reperele europene în materie de educare”

Creditul a fost facilitat de BRD, iar printre obiectivele lui Gică Hagi se numără extinderea cu spații destinate cazării juniorilor, antrenamentelor și recuperării, precum și cu o zonă administrativă nouă.

„Acest proiect de investiții marchează încă o etapă în parteneriatul nostru cu FC Viitorul și cu Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” – unul dintre reperele europene în materie de educare, formare și lansare a tinerilor fotbaliști în sportul profesionist. Suntem mândri să însoțim de peste zece ani Academia si Clubul, chiar de la începutul proiectului, în drumul lor către performanță atât în sport, cât și în business”, a spus Yves Lallemand, Director General adjunct al BRD.

S-a retras în vară de pe banca tehnică

Gheorghe Hagi a decis în această vară să renunțe la funcția de antrenor al echipei FC Viitorul. Și asta pentru că cel mai bun fotbalist din istoria României a vrut să se ocupe de întreg proiectul „Viitorul”.

„Voi rămâne în continuare în cadrul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, unde alături de directorul tehnic voi coordona conceptul tehnic al Centrului de copii și juniori.

Împreună cu președintele clubului va trebui să găsim în zilele următoare un nou manager tehnic pentru FC Viitorul Constanța, pentru ca acesta să aibă timpul necesar de a-și cunoaște echipa, jucătorii, până la începerea noului sezon al Ligii 1”, explica Hagi. Acum, echipa de seniori este pregătită de spaniolul Ruben Alfonso.