Evenimentul ZileiSportDe ce a decis Gică Hagi să renunțe la FC Viitorul? „Regele” s-a uzat și a cedat

De ce a decis Gică Hagi să renunțe la FC Viitorul? „Regele” s-a uzat și a cedat

De ce a decis Gică Hagi să renunțe la FC Viitorul? „Regele” s-a uzat și a cedat
Hotărârea fostului mare fotbalist a surprins pe toată lumea.

O veste neașteptată a zguduit apaticul fotbal românesc. Duminică, Gheorghe Hagi a anunțat că demisionează de pe banca tehnică a echipei pe care o patronează, FC Viitorul. Decizia a venit la o zi distanță după ce dobrogenii au pierdut la scor de neprezentare confruntarea cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Gică Popescu, președintele dobrogenilor, a explicat că „Regele” se simte uzat după zece ani în care s-a implicat în totalitate la proiectul său de la Ovidiu.

„I-au ajuns 10 ani de stres, de muncă, de implicare sută la sută. Vrea liniște, vrea să facă pauză fiindcă i-a ajuns. Chiar nu trebuie să privească nimeni într-un alt mod acest lucru, ci pur și simplu fiindcă vrea să se liniștească. Atât și nimic mai mult”, a afirmat Popescu.

„Un alt argument pe care l-a avut a fost că poate e bine și pentru echipă o astfel de schimbare. Dar primul lucru care l-a determinat a fost că îi trebuie un timp de respiro. Gândiți-vă că până acum 2 ani, când am ajuns eu în club, Gică se ocupa inclusiv de bugete, de chestiunile financiare, nu doar de Academie, de antrenamentele primei echipe și de conceptul după care se conduce totul aici.

A fost un volum de muncă fantastic și a ajuns într-un punct în care a simțit că trebuie să facă un pas în spate. Și l-a făcut”, a mai precizat „Baciul”.

În acest moment, cei de la Viitorul caută un antrenor care să-l înlocuiască pe Hagi. Evident că știam ce va face Gică, astfel că ne-am pregătit din timp inclusiv în privința noului antrenor. „Deocamdată, nu luăm nicio decizie fiindcă nu știm când se va termina actualul sezon. E un Comitet Executiv luni și există, teoretic, inclusiv varianta de a încheia mai devreme campionatul. Dacă nu, atunci mai există un meci din actualul campionat. Discutăm în momentul în care sezonul 2019-2020 se încheie oficial”, a spus Gică Popescu.


Accesează: