Prezentă la bilanţul Poliţiei de Frontieră pe anul 2018, Carmen Dan a declarat că Sebastian Ghiță are foarte multe lucruri de spus și o poate face mult mai bine din țară. 

„Eu cred că ar fi mai degrabă bine să ne punem întrebarea când vine Sebastian Ghiţă, nu când a plecat. Eu zic că e bine să vină că am observat că are foarte multe lucruri de spus. Cred că o poate face mai bine din România decât din afară”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne a făcut referire și la aderarea în spațiul Schengen:

„Eu am convingerea că discuţiile au fost bune, au setat un trend pozitiv şi sunt optimistă că vom putea introduce pe agenda de lucru a Consiliului JAI din iunie inclusiv votul în privinţa aderării noastre şi a Bulgariei. Când discutăm la nivel european de problematica Schengen, asta nu înseamnă numai subiectul aderării României şi Bulgariei. Înseamnă şi situaţia privind frontierele interne – pentru că la acest moment sunt multe state membre ale spaţiului Schengen care au controale la frontiere, înseamnă şi extinderea spaţiului – şi aici ne referim la România şi Bulgaria, dar şi la procesul de evaluare pentru Croaţia, şi mai înseamnă şi pachetul de măsuri de siguranţă care ar trebui adoptat pentru mai multă siguranţă a frontierelor europene”, a spus Dan.