Evenimentul Zilei > Actualitate > Gheorghe Dincă, la un pas de eliberare?! Manevră pe bani mulți la penitenciar
Gheorghe Dincă, la un pas de eliberare?! Manevră pe bani mulți la penitenciar

Gheorghe Dincă, la un pas de eliberare?! Manevră pe bani mulți la penitenciar

Un deținut din penitenciarul Craiova, acolo unde este închis și Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, ar fi putut fi eliberat înainte de termin datorită unei „manevre” ce implicau șpăgi colosale.

Manevre șocante chiar în închisoare unde este deținut și Gheorghe Dincă, celebrul criminal din Caracal. O angajată care făcea manevre pentru a elibera deținuți înainte de termen a fost reținută de procurorii anticorupție sub acuzația de trafic de influență.

Femeia, pentru o sumă „modică”, ar fi putut aranja eliberarea deținuților pe motivul sănătății precare.

Se pare că femeia i-ar fi promis unui deținut că îl poate ajuta să fie eliberat din Penitenciarul nr. 17 (Rezina) în schimbul a 5.000 de euro.

Cu banii primiți urma să mituiască câteva nume grele din sistemul judecătoresc, orchestrând astfel eliberarea deținutului.

Angajata a primit 5.000 de euro, dar nu a respectat înțelegerea!

CNA are înregistrări în care femeia admite că a primit 5000 de euro de la un deținut, dar nu și-ar fi respectat înțelegerea, motiv pentru care deținutul ar fi „dat-o în gât”.

Autoritățile au inițiat urmărirea penală în temeiul articolului 326 cod penal – traficul de influență. În cursul zilei de marți, 1 decembrie, angajata a fost audiată de anchetatori și și-a recunoscut parțial vinovăția, ulterior fiind dusă la izolator pentru 72 de ore.

Funcționara riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală, cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice pe o anumită perioadă, dacă este găsită vinovată, scrie Gandul.

Gheorghe Dincă este închis la Craiova

Gheorghe Dincă, încă de anul trecut, se află încarcerat în Penitenciarul din Craiova, fiind suspect în cazul ”Caracal” și acuzat de crimă. Procesul a început deja, de ceva vreme, și ultimele infățișări au scos la iveală noi detalii. De la crimele, presuspe a fi săvârșite de Georghe Dincă, a trecut aproape un an și jumătate.

De atunci, Gheorghe Dincă, poreclit „Monstrul din Caracal”,  este încarcerat în Peninteciarul din Craiova, iar viața nu i-a fost una prea ușoară, în tot acest timp.

A făcut plângere!

Plângerea are ca obiect tratamentele pe care suspectul Dincă le-ar primi în cadrul penitenciarului Craiova. Nu ar fi prima dată când avocatul lui Dincă depune o astfel de plângere către judecători. Numai că, de data asta, sursele spun că cererea i-ar fi fost respinsă, plus că Dincă este obligat acum și la plata cheltuielilor de judecată.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: