Cazul a fost reclamat de bărbatul scuipat la SAJ Galaţi iar directorul Mihai Polinschi a dispus efectuarea unei anchete interne în acest caz.

Potrivit directorului instituţiei, echipajul medical a fost ”tracasat” pe toată durata intervenției de un individ în stare de ebrietate și cu numeroase amenzi date de Poliție pentru alcool și diverse agresiuni.

„Joi seară, în jurul orei 19.00 a venit un prim apel care solicita o salvare în localitatea Scânteiești la o femeie de 57 de ani cu dureri abdominale. În scurt timp, alte trei apeluri au venit pentru același caz. În jurul orei 19.30 ar fi fost trimisă salvarea către locul respectiv, salvare care ar fi ajuns în circa 30 de minute, la circa 30 de km de orașul Galați. În nici un caz nu este vorba despre trei ore. S-a ajuns la circa 30 de km de Galați în aproximativ jumătate de oră”, a spus Polinschi.

Acesta a adăugat că odată ajuns la locul respectiv, echipajul a preluat bolnava, iar în timpul intervenției un individ care ar fi sunat și el o dată la 112, ar fi reproșat echipajului că a ajuns cu întârziere, mai exact după 3 ore, și ar fi vorbit urât cu angajații de la SAJ.

„Pe timpul intervenției echipajul medical a fost agasat de un localnic care s-ar fi aflat sub influența alcoolului, care ar fi vorbit urât cu echipajuil și a filmat totul. Este vorba despre un individ cunoscut în localitate pentru consum de alcool, amendat de multe ori pentru diverse fapte. La final, știm cu toții acel gest reprobabil pe care l-a făcut ambulanțierul”, a declarat directorul SAJ Galați.

Pe de altă parte, Polinschi spune că sunt situații în care salvările ajung greu la bolnavi pentru că la 112 sunt foarte multe solicitări abuzive, neîndreptățite, ceea ce conduce la un deficit de personal și mașini de intervenție.

„Există foarte multe solicitări abuzive. Există un deficit de personal care se situează undeva la 40 la sută, la nivelul județului Galați. Dar dacă s-ar reduce solicitările abuzive, cele neîndreptățite, altfel ar ajunge salvările la cei care au cu adevărat nevoie de îngrijiri medicale”, a afirmat directorul SAJ Galați, Mihai Polinschi, potrivit libertatea.ro

Te-ar putea interesa și: