Dan Barna mizează pe influenţa celui mai controversat personaj politic din zona Tecuciului, în campania de strângere de semnături în care a pornit prin țară. Într-o fotografie postată pe contul oficial de Facebook, liderul USR se laudă cu noul său susţinător, Cladiu Gavril, „producător de porumb şi floarea soarelui” din comuna gălăţeană Corod.

În realitate, arată telegraf-expres.ro, în campania sa de prezidenţiale, preşedintele USR, Dan Barna, face echipă cu personaje dubioase ale politicii. Cladiu Gavril, omul său de încredere în această zonă a țării, este considerat cel mai mare parior politic după ce a semnat şi parafat la un notariat un „Contract de prinsoare” având ca miză 20.000 de lei.

Deşi cetăţean al Corodului, Claudiu Gavril paria, în 2012, pe câştigarea alegerilor la Tecuci de către amicul său Eduard Fikelstain, primar PD aflat la acea dată în funcţie. Rămășagul a fost pus cu notarul Ionuţ Bogdan Manoliu, care a parafat actul și a pariat pe Daniel Țuchel, cel care avea să devină primar de Tecuci.

S-a pus întrebarea logică, scriu jurnaliștii de la telegraf-expres.ro, de ce un cetăţean din comuna Corod ar risca zece mii de euro pentru o miză de municipiu. Misterul a fost desluşit patru ani mai târziu, în 2016, când „producătorul de porumb şi floarea soarelui” a candidat pentru funcţia de primar al municipiului Tecuci, în postura de independent, fiind susţinut oficial de PMP.

Culmea este că, deși a pierdut pariul, Claudiu Gavril a preferat să nu-și onoreze datoria, iar cazul a ajuns în instanță. În plus, „independentul” Gavrilă a anunţat că va candida din nou, în 2020, pentru funcţia de primar al Tecuciului.

Unul dintre argumentele puternice ale agricultorului îl reprezintă nașul său, Florin Butunoi, ofiţer SIE, aflat în misiune în SUA, precizează sursa citată. Nașul de la SIE este fratele senatorului PSD Daniel Butunoi, şeful comisiei de Transporturi şi Energie din Senat, politician cunoscut drept „senatorul espre care s-a scris că a pus pe butuci propriile firme dar şi că ar fi dat ţepe la mai multe bănci.