Evenimentul Zilei > International > Gest IMPRESIONANT făcut de un polițist italian. Ce a putut să facă pentru victima unui atac rasist?
Gest IMPRESIONANT făcut de un polițist italian. Ce a putut să facă pentru victima unui atac rasist?

Gest IMPRESIONANT făcut de un polițist italian. Ce a putut să facă pentru victima unui atac rasist?

Un comisar italian i-a dat un permis de rezidenţă umanitar unui solicitant de azil nigerian care a fost victima unui atac rasist.

Victima, un nigerian în vârstă de 25 de ani, stătea în faţa unui supermarket din oraşul Rimini, de la malul Mării Adriatice, miercuri seara, când un individ în vârstă de 30 de ani a început să-l bată, să-l lovească cu picioarele şi să-l înjunghie cu cuţitul. Atacatorul a reuşi să fugă la bordul maşinii sale, a povestit comisarul Maurizio Improta agenţiei DPA, citată de Agepres. 

Polițistului i-a acordat victimei un permis de rezidenţă umanitar pentru o perioadă de şase luni, care să-l ajute să achite spitalizarea şi recuperarea sa, în cazul în care supravieţuieşte. "Am făcut minimul ce puteam face". 

Atacatorul a fost arestat la scurt timp sub acuzaţia de tentativă de omor agravată de rasism. Potrivit comisarului, martorii au povestit că atacatorul i-a adresat victimei insulte rasiste. 

Nigerianul, care a ajuns în septembrie Italia la bordul unei ambarcaţiuni, este inconştient şi se află la terapie intensivă, cu multiple fracturi, splina ruptă şi cu hemoragie internă. 

Filiala italiană a organizaţiei Amnesty International a denunţat atacul, care a avut loc într-un climat de conflict şi xenofobie'' promovat de retorica unor "politicieni locali şi naţionali". 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: