Evenimentul Zilei > Social > Gerul defectează autobuzele turceşti cumpărate de Primăria Capitalei. Le sar siguranțele
Gerul defectează autobuzele turceşti cumpărate de Primăria Capitalei. Le sar siguranțele

Gerul defectează autobuzele turceşti cumpărate de Primăria Capitalei. Le sar siguranțele

Autobuzele turceşti, marca Otokar, cumpărate anul acesta de Primăria Capitalei, suferă din cauza gerului. Sâmbătp, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu un autobuz nou la care intervine cu o echipă de mecanici. Sursele au STB confirmat, pentru Mediafax, că autobuzului „i-a sărit siguranţa generală de la frig”.

STB precizează însă că toate cele 30 de autobuze noi sunt funcţionale şi în traseu începând din 1 decembrie, subliniind că a fost înregistrat un singur incident.

„Toate cele 30 de autobuze noi sunt în traseu şi sunt funcţionale. Începând de astăzi, primele 30 de autobuze noi, achiziţionate de Primăria Capitalei, au intrat pe 5 trasee de transport în comun. Autobuzele circulă pe liniile 302 (cele de 10 metri lungime), 336 şi 601 (cele de 12 metri lungime) şi pe liniile 780 şi 783, care fac legătura cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă (autobuze articulate, cu lungime de 18 metri)”, informează Societatea de Transport Bucureşti (STB, fost RATB), printr-un comunicat de presă.

În privinţa defecţiunilor semnalate în cursul zilei de 1 decembrie, STB transmite căs-a  ars siguranţa unui autobuz, iar problemele privind frigul din habitaclu sunt din cauza şoferilor care nu cunosc setările: „Au fost semnalate şi diferenţe de temperatură înregistrate în habitaclul şoferilor sau în salonul călătorilor, însă STB precizează că acest lucru s-a întâmplat din cauza setărilor realizate, cauza probabilă fiind faptul că şoferii nu sunt încă familiarizaţi cu noile autobuze. Astfel, temperatura în ambele volume ale vehiculului trebuie să fie setată la acelaşi nivel, altfel apar dereglări şi diferenţe între salon şi habitaclu. Şoferii au fost reinstruiţi cum să intervină la reglarea temperaturii, astfel încât nu vor mai apărea probleme”. (Sursa foto: Realitatea.net)