Poliţiștii au anunțat că „nu există indicii de atentat” în acest caz, care s-a petrecut la o clinică universitară din Steglitz, un cartier al Berlinului.

Măsuri contra islamiștilor

Aseară nu se cunoșteau, încă, motivele atacatorului. Potrivit presei germane, citată de Agerpres, polițiștii s-au mobilizat rapid la locul incidentului. Dar ministrul Justiţiei din landul Bavaria, Winfried Bausback, a cerut aplicarea de dispozitive electronice la gleznă în cazul „extremiștilor considerați posibile amenințări la siguranța publică”.

El spune că autorităţile trebuie să îmbunătăţească modalitatea de supraveghere a potenţialilor atentatori și că anchetatorii ar trebui să intensifice acţiunile împotriva islamiştilor care folosesc internetul pentru a-şi căuta susţinători.

Declarațiile au fost făcute în contextul unui val de atacuri sângeroase care au avut loc, în ultimele săptămâni, în landul Bavaria.

Merkel se întoarce din vacanță

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat că își va întrerupe vacanța de vară pentru a se întoarce, azi, la Berlin, unde îşi va ţine conferinţa de presă anuală, în contextul unui val de atacuri sângeroase în ţară. Angela Merkel se afla la casa sa de vacanţă din Uckermark (nord-est de Berlin).

În context, un sondaj de opinie relevă că 83% dintre germanii intervievați consideră că imigrația este în prezent „cea mai mare provocare” a Germaniei, un procent mai mult decât dublu faţă de cel înregistrat cu un an în urmă. Sondajul a fost realizat de compania GfK în 24 de ţări, pentru a determina care este principala temă care îi preocupă pe cetăţenii fiecărui stat.