Evenimentul Zilei > International > Germania, în alertă. Amenințări cu bombă în mai multe orașe
Germania, în alertă. Amenințări cu bombă în mai multe orașe

Germania, în alertă. Amenințări cu bombă în mai multe orașe

Autoritățile din mai multe localități germane au primit telefoane de amenințare cu bombă.

Polițiștii germani din mai multe localități sunt în stare de alertă după ce mai multe agenţii regionale de sănătate publică au primit o serie de ameninţări cu bombă vineri noaptea care au dus la evacuarea personalului.

Poliţia a anunţat sâmbătă că a efectuat percheziţii într-un birou din oraşul Olpe cu un câine de urmă şi că alarma s-a dovedit a fi falsă. În prezent, forţele de ordine încearcă să stabilească identitatea persoanei care a sunat anonim să anunţe amplasarea unei bombe.

Un apel anonim similar s-a produs şi la oficiul de sănătate publică din Koln, tot vineri, însă angajaţii nu l-au luat în serios. Poliţia a transmis sâmbătă că va investiga şi acest caz.

Relatări despre apeluri similare au existat şi la alte oficii de sănătate publică din regiune. Agenţiile de sănătate publică reprezintă nucleul eforturilor Germaniei de a detecta răspândirea noului coronavirus.

Reamintim că, luna trecută multe tribunale din Germania au fost evacuate în urma unor alerte anonime cu bombă.

Forţele de ordine au precizat că angajaţii de la instanţe din oraşele Mainz, Erfurt, Lubeck şi Wolfsburg au fost rugaţi să părăsească “din precauţie” clădirile.

La Mainz, clădirea tribunalului a fost inspectată de câini poliţişti după primirea unor ameninţări pe e-mail.

Şedinţele de la tribunalul din Erfurt au fost suspendate din motive similare.

De asemenea, patru primării din diferite regiuni ale Germaniei au primit amenințări cu bombă. Astfel, personalul și cetățenii au fost evacuați.

Clădirile primăriilor au fost evacuate la Erfurt, capitala landului Turingia (est), la Pforzheim, în landul Baden-Wuerttemberg din sud-vestul ţării, la Zwickau, din landul Saxonia (est) şi în oraşul Dusseldorf, din landul Renania de Nord – Westfalia (vest)

Trei clădiri au fost evacuate la Pforzheim, dar oamenilor li s-a permis să se întoarcă după circa trei ore şi jumătate. Un rucsac a trezit iniţial suspiciuni, dar anchetatorii au găsit apoi numai haine în interior, potrivit agerpres.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: