Evenimentul Zilei > International > Germania. Familie de români, implicată în trafic cu sirience
Germania. Familie de români, implicată în trafic cu sirience

Germania. Familie de români, implicată în trafic cu sirience

Polițiștii fedrali din Kempten a imobilizat, luni, la frontiera din Fuessen, o mașină înmatriculată în România în care se aflau doi români și trei cetățene din Siria.

Cei doi români, șoferul în vârstă de 56 de ani și pasagera de 52 de ani, s-au identificat fiecare cu documentele românești valide, dar bărbatul a preezentat și un permis de conducere libian care ar fi trebuit să fie rescris, fiind rezident în regiunea Allgau, din 2016.

Cele trei femei care ocupau bancheta din spatele mașinii, în vârstă de 21, 23 și 25 de ani, s-au legitimat cu acte românești, iar cei doi români au pretins că acestea sunt fiicele lor. Acest lucru a atras rapid atenția polițiștilor de fortieră și au decis să facă mai multe investigații. Ulterior, aceștia au constatat că cele trei tinere nu au nicio legătură de rudenie cu cei doi români și că, de fapt, acestea aparțin unei familii de migranți din Siria, ai căror părinți locuiesc în Allgau.

Șoferul român este suspectat că a achiziționat cârți de identitate false în schmbul unei sume de bani. Acum, românul va răspunde pentru trafic de migranți, dar procurorul de caz a decis să-l elibereze.