Germania, de la nimic la enorm

Germania, de la nimic la enorm

După o evoluţie foarte slabă în faza grupelor, Germania a jucat excelent în sfertul de finală cu Portugalia şi s-a calificat în semifinalele Euro 2008.

Nemţii au marcat de două ori în prima repriză, prin Schweinsteiger şi Klose. Portugalia a arătat că poate reveni în joc şi a marcat prin Nuno Gomes pe final de primă repriză, dar imediat după pauză Ballack a marcat al doilea său gol la acest turneu final. La 3-1, băieţii lui Joachim Low s-au apărat foarte sus şi foarte bine, singura "scăpare" fiind cea din minutul 88, când Postiga a reuşit să înscrie.

PORTUGALIA - GERMANIA 2-3. Au marcat: Gomes (40), Postiga (87) / Schweinsteiger (22), Klose (26), Ballack (61). Final de meci la Basel şi Germania este în semifinale, unde va juca împotriva câştigătoarei meciului Croaţia-Turcia.

Min 90. Şut de la 20 de metri al lui Nani, dar peste poarta lui Lehmann.

Ne puteți urmări și pe Google News

Min 88. Iese Klose, intră Jansen. Galben Postiga pentru un fault la Friedrich.

Min 87. GOOLLL PORTUGALIA!!! Centrare Nani pentru Postiga, care înscrie cu o lovitură de cap din cinci metri.

Min 85. Pasă a lui Deco pentru Postiga, dar Lehmann ajunge primul al minge.

Portugalia nu se poate apropia de poarta Germaniei. Foarte bună apărarea gândită de Joachim Low, deşi o atacau jucători ca Ronaldo, Simao sau Deco.

Min 78. Şut de la 20 de metri al lui Podolski, puţin peste poarta lui Ricardo.

Min 71. Intră Borowski în locul lui Hitzlsperger.

Min 70. Şut puternic de la 20 de metri al lui Petit, dar Lehmann e mai sigur ca niciodată. În meciurile din grupe, portarul nemţilor a cam gafat.

Min 67. Şut al lui Ronaldo din lovitură liberă, dar peste poarta lui Lehmann. Acţiune bună pentru Nani, dar Friedrich interceptează.

Min 65. Iese Nuno Gomes, intră Nani.

Min 61. GOOOLLL GERMANIA!! Ballack înscrie cu capul după centrarea din lovitură liberă a lui Schweinsteiger. Gol identic cu cel marcat de Klose.

Min 57. Corner pentru Portugalia. Centrare a lui Deco pentru Pepe, care trimite cu capul peste poarta lui Lehmann din numai şase metri.

Min 50. Deco înscrie din pasă lui Simao, dar a fost ofsaid. Corectă decizie a arbitrului asistent. Min 48. Fault al lui Friedrich la Ronadlo, pentru care fundaşul german primeşte cartonaş galben. Lahm vede şi el "galben" după un fault din spate la Simao.

Min 46. A început repriza secundă. Portugalia trebuie să înscrie cel puţin o dată.

Evz.ro vă invită să participaţi pe durata turneului la concursul "Ghiceşte cu EVZ scorul zilei!", prin care puteţi câştiga un tricou-replică al echipei de fotbal a României sau un bax de bere. Final de primă repriză la Basel.

Min 45. Şut din unghi al lui Ballack, dar Ricardo este atent. Superbă acţiune a lui Ronaldo, dar acesta trage pe lângă.

Min 40. GOOOLLL PORTUGALIA! Pasă excelentă a lui Simao pentru Ronaldo, atacantul lui Manchester trage, dar Lehmann respinge. Mingea ajunge la Nuno Gomes, care înscrie din şase metri.

Min 38. Şut de la 30 de metri al lui Raul Meireles, pe lângă poarta lui Lehmann. O echipă ca a Portugaliei, cu jucători foarte tehnici, nu ar trebui să mizezepe şuturi de la distanţă ale fundaşilor. Germania se apără însă foarte bine.

Min 33. Combinaţie rapidă a mijlocaşilor portughezi. Simao trimite la Deco, care îi pasează pe culoar pentru Ronaldo, dar centrarea acestuia este respinsă de Mertesaker.

Min 30. Intră Raul Meireles în locul lui Moutinho, accidentat.

Min 26. GOOOLLLL GERMANIA! Centrare a lui Scweinsteiger pentru Klose, care înscrie cu capul.

Min 21. GOOOLLL GERMANIA! Acţiune rapidă a Germaniei, Ballack pasează pentru Podolski, care trimite în careul portughez. Scweinsteiger reia în poartă din careul mic.

Min 18. Moutinho ratează din cinci metri şansă deschiderii scorului, după o centrare a lui Bosingwa.

Min 15. Pasă excelentă a lui Deco pentru Simao, care trage din unghi. Lehmann prinde mingea trimisă la colţul scurt.

Min 10. Şut puternic al lui Hitzlsperger de la marginea careului, dar în plasa laterală a porţii lui Ricardo.

Min 5. Nu impresionează Portugalia în acest debut de meci. Ronaldo este marcat foarte atent de fundaşul lateral Friedrich.

Min 1. Început de meci la Basel. Antrenorul Germaniei este în tribună, suspendat după meciul cu Austria.

Germania a avut o evoluţie dezamăgitoare în grupe, norocul trupei lui Joachim Low fiind că a avut drept concurenţi la calificarea în "sferturi" echipe ca Polonia sau Austria.

De cealaltă parte, Portugalia a jucat excelent în primele două meciuri din grupă, în care a învins atât Turcia, cât şi Cehia la două goluri diferenţă. Echipa Portugaliei: Ricardo, Bosingwa, Pepe, Carvalho, Ferreira, Petit, Simao, Deco, Moutinho, Ronaldo, Gomes.

Echipa Germaniei: Lehmann, Friedrich, Metzelder, Mertesacker, Rolfes, Lahm, Hitzlsperger, Ballack, Schweinsteiger, Podolski, Klose.

CITIŢI ŞI: Piţurcă a găsit ţapul ispăşitor: Mutu

Lobonţ a ieşit cel mai câştigat de la Euro

Hagi: „Turcilor le va fi greu cu croaţii“

Germania, calificată prima în careul de aşi

Rusia, o Românie pe dos ---------------------------------------------------------------------- Ceartă în vestiarul tricolorilor Chivu: "N-am putut mai mult"

Antijocul a plecat acasă

Gică Popescu: "Noi eram mai valoroşi decât generaţia asta"

Găsiţi cinci asemănări între cele două echipe Imnul şi prima lecţie, cea a respectului