Purtătorul de cuvânt al forțelor armate, lt.-col. Anatoli Stelmakh, a declarat că rebelii separatiști nu au încetat focul. Cele două tabere au convenit să înceapă în cel mai scurt timp retragerea armamentului greu potrivit acordului de la Minsk.

Germania s-a declarat îngrijorată că nu a fost aplicat armistițiul încă. Guvernul de la Berlin a cerut, din nou, Moscovei săși folosească influența asupra separatiștilor proruși. „Când priveşti situaţia în ansamblu, după întâlnirea liderilor la Minsk, este clar că punerea în aplicare a măsurilor convenite nu este satisfăcătoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert.

Rușii trimit ajutoare umanitare

În același timp, Rusia a anunțat că trimite, azi, un nou convoi umanitar în estul Ucrainei, al doilea în patru zile. „La 24 februarie, din regiunea Rostov (la frontiera cu Ucraina – n.red.) va pleca o coloană de vehicule transportând ajutor umanitar pentru locuitorii din Doneţk şi Lugansk”, a precizat Ministerul rus pentru Situații de Urgență. Ajutorul va consta în alimente, medicamente, produse de primă necesitate. Precedentul convoi umanitar rus a ajuns vineri în Ucraina: 30 vehicule cu peste 200 de tone de ajutor umanitar, constând în principal în alimente