Evenimentul Zilei > EVZ Special > Germania a revoluționat testele COVID-19. Aplicația scanează ochiul și dă rezultatul în 3 minute
Germania a revoluționat testele COVID-19. Aplicația scanează ochiul și dă rezultatul în 3 minute

Germania a revoluționat testele COVID-19. Aplicația scanează ochiul și dă rezultatul în 3 minute

Testele covid de la farmacii sunt de domeniul trecutului. O companie din Germania a creat o aplicația care îți spune dacă ai COVID-19 scanându-ți ochiul.

O companie cu sediul în Munich speră să ajute la deschiderea unei noi ere a testelor coronavirusului cu o scanare a ochilor care, spun ei, durează doar trei minute pentru a identifica purtătorii bolii și are o rată succes de 95%.

Semic RF și-a dezvoltat aplicația de scanare împreună cu colegii din Statele Unite și, în așteptarea aprobării de reglementare, speră să o lanseze până la sfârșitul lunii viitoare, spune directorul său general, Wolfgang Gruber.

Germania a revoluționat testele COVID-19

Aceasta folosește o fotografie a ochiului făcută cu un smartphone și identifică virusul printr-o inflamație simptomatică numită „ochi roz”.

„Am reușit să asociem COVID-19 cu peste două milioane de nuanțe diferite de roz”, a spus Gruber pentru Reuters.

El spune că aplicația, deja testată pe peste 70.000 de persoane, poate procesa până la un milion de scanări pe secundă. Opțiunea de a extinde această capacitate în continuare ne va permite să revenim la viața cu care am fost obișnuiți, cum ar fi concerte și meciuri de fotbal.

„Îți iei aplicația, iei o fotografie cu ambii ochi, o trimiți pentru evaluare și apoi poți avea rezultatul evaluat stocat ca un cod QR pe ​​smartphone-ul persoanei testate”, a adăugat Gruber.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.