O companie cu sediul în Munich speră să ajute la deschiderea unei noi ere a testelor coronavirusului cu o scanare a ochilor care, spun ei, durează doar trei minute pentru a identifica purtătorii bolii și are o rată succes de 95%.

Semic RF și-a dezvoltat aplicația de scanare împreună cu colegii din Statele Unite și, în așteptarea aprobării de reglementare, speră să o lanseze până la sfârșitul lunii viitoare, spune directorul său general, Wolfgang Gruber.

Germania a revoluționat testele COVID-19

Aceasta folosește o fotografie a ochiului făcută cu un smartphone și identifică virusul printr-o inflamație simptomatică numită „ochi roz”.

“Am reușit să asociem COVID-19 cu peste două milioane de nuanțe diferite de roz”, a spus Gruber pentru Reuters.

El spune că aplicația, deja testată pe peste 70.000 de persoane, poate procesa până la un milion de scanări pe secundă. Opțiunea de a extinde această capacitate în continuare ne va permite să revenim la viața cu care am fost obișnuiți, cum ar fi concerte și meciuri de fotbal.

„Îți iei aplicația, iei o fotografie cu ambii ochi, o trimiți pentru evaluare și apoi poți avea rezultatul evaluat stocat ca un cod QR pe ​​smartphone-ul persoanei testate”, a adăugat Gruber.