Evenimentul Zilei > International > Veste bună pentru europeni. UE va primi 50 de milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19
Veste bună pentru europeni. UE va primi 50 de milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19

Veste bună pentru europeni. UE va primi 50 de milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19

Europa a primit una dintre cele mai bune vești posibile. UE a fost anunțată ca va primi 50 de milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19

Veste bună pentru europeni. Companiile Pfizer și BioNTech au anunțat că vor crește capacitatea de livrare a vaccinurilor împotriva COVID-19 cu 50 de milioane de doze. Acest transport este preconizat să ajungă în trimestrul al doilea, fiind preluat de Uniunea Europeană.

După mărirea transportului cu 50 de milioane de doze, cantitatea de doze din Europa a ajunge la frumoasa suma de 250 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Anunțul a fost făcut de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Livrarea celor 50 de milioane de doze suplimentare va începe din luna aprilie.

Anunţul a fost făcut în contextul în care compania americană Johnson & Johnson, care urma să furnizeze UE 55 milioane de doze în trimestrul al doilea, a comunicat marţi că va ‘întârzia livrarea’ vaccinului său monodoză în Europa.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.