Germania a bătut palma cu IBM! Super-calculatorul viitorului, disponibil din 2021

Germania a bătut palma cu IBM! Super-calculatorul viitorului, disponibil din 2021

Germania devine prima țară din Europa în care se va construi un calculator cuantic.

IBM investește în tehnologia viitorului, iar computerul cuantic este considerat o adevărată revelație în domeniul IT. Nu funcționează pe bază de tranzistori, ca pc-urile clasice, și pot efectua mult mai multe operații, evident, într-un timp mult mai scurt.

Publicația Financial Times scrie că primul computer cuantic european va fi funcțional începând cu 2021. El urmează a fi instalat în apropiere de Stuttgart, la Institutul de cercetare Fraunhofer, care a semnat colaborarea cu IBM.

Prezentat în ianuarie 2019, în SUA, computerul cuantic are o latură de trei metri și este de mii de ori mai rapid decât unul clasic. Nu utilizează biți, ci qubiți, care reprezintă cea mai mică unitate de stocare a informației cuantice. Un computer cuantic poate fi folosit în domenii precum medicină, finanțe și securitate online.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Computerele cuantice au potențialul de a analiza sisteme complexe în business și industrie, de a dezvălui interacțiuni moleculare și chimice, de a rezolva probleme complicate de optimizare și de a face inteligența artificială mult mai puternică”, declară Reimund Neugebauer, președinte al institutului Fraunhofer.

La o întâlnire cu Angela Merkel, șefii IBM au primit promisiunea că Germania va investi până la 650 de milioane de euro în computere cuantice.