George Simion și AUR, scandal la sediul ASF. Au vrut să intre în sediul instituției

George Simion și AUR, scandal la sediul ASF. Au vrut să intre în sediul instituției George Simion, protest la ASF Sursa foto: Captura video

Câteva sute de membri ai partidului AUR, în frunte cu George Simion, s-au strâns în fața ASF, într-un protest neautorizat. Aceștia reclamă prețurile mari la asigurările auto de tip RCA.

George Simion și aproximativ  200 de protestatari, membri ai partidului AUR, s-au strâns în fața ASF. Aceștia au reclamat prețurile prea ridicate la asigurările auto de tip RCA. Ulterior, după ce au manifestat în fața ușilor închise ale sediului Autorității, manifestanții au pornit spre Piața Victoriei.

George Simion și-a strâns simpatizanții la ASF

Reprezentanţii AUR au venit în marş pe străzile din zona sediului ASF, printre maşinile aflate în trafic. De altfel, politicianul AUR a intrat în vorbă cu șoferii, întrebându-i dacă sunt de acord cu prețul RCA. El i-a îndemnat să iasă în stradă să protesteze.

George Simion, împreună cu mai mulți membri și susținători au protestat în fața sediului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Ei au reclamat creșterea necontrolată a prețurilor la asigurările RCA. Mitingul organizat de AUR are loc și în contextul protestelor organizate de transportatorii ce reclamă aspecte similare.

Ne puteți urmări și pe Google News

De altfel, zilele acestea ASF a anunțat că va lua măsuri pentru a reduce prețurile asigurărilor obligatorii. De asemenea, vor fi emise reglementări care să permită plata polițelor în rate.

„Şefii acestei instituţii au venit în Parlament, au trecut şase luni de zile, doar pentru a primi prime şi pentru a nu acţiona. De mult trebuia înfiinţat CEC Asigurări pentru a prelua acele asigurări obligatorii care erau la Astra, care erau Euroins. CEC Asigurări putea fi un angajament al statului român pentru şoferii care nu îşi permit să-şi plătească poliţa de asigurare”, a afirmat George Simion.

Protestatarii acuză salariile mari de la ASF

În discursul pe care l-a susținut în fața simpatizanților adunați la sediul ASF, George Simion a pomenit de salariile pe care le primesc angajații Autorității. El a spus că va rămâne în stradă până când conducerea instituției îi va prezenta soluțiile pentru șoferi.

„Nu au făcut asta, actuala conducere are datoria de a veni în faţa Parlamentului şi, în primul rând, astăzi, de a discuta cu noi. Să-l vedem pe domnul Petrescu şi să-i vedem pe cei doi vicepreşedinţi, care până mai ieri erau deputaţi, care sunt soluţiile lor pentru oamenii din stradă. Vom fi aici, în faţa fiecărei instituţii care există degeaba şi există pe bani mulţi. Au 15 salarii pe an, au prime de vacanţă”, a declarat George Simion.

Contractele RCA

Contractele RCA. Sursa foto: Arhiva EVZ

George Simion în fruntea protestului de la ASF

Protestatarii adunați în fața sediului ASF au huiduit și au cerut oamenilor de ordine să-i lase să intre. Ei au cerut să discute cu președintele ASF şi au scandat lozinci împotriva conducerii autorității. În fruntea demonstranților a fost George Simion.

Printre mesajele scandate în fața sediului autorității au fost:

„ASF – Mafie”;„RCA-ul l-aţi dublat, primele le-aţi încasat”; „ASF – Ciuma roşie”; „Deschideţi uşile, să vadă primele”; „PSD şi PNL, angajaţi la ASF”; „Hoţii de la ASF şi-au mărit salariile”; „Ruşine, ruşine să vă fie” scandau protestatarii care l-au însoțit pe Simion.