Evenimentul Zilei > International > George Simion, liderul unei mișcări unioniste a fost EXPULZAT din Republica Moldova
George Simion, liderul unei mișcări unioniste a fost EXPULZAT din Republica Moldova

George Simion, liderul unei mișcări unioniste a fost EXPULZAT din Republica Moldova

Liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, ce militează pentru unificare Republicii Moldova cu România, a fost reținut astăzi de agenții Serviciului moldovean de Informații și Securitate (SIS) și expulzat la scurt timp din țară, primind și interdicția de reintrare pe o perioadă de cinci ani, relatează Jurnal de Chișinău.

George Simion a confirmat pe pagina sa de Facebook că a fost reţinut de SIS, susținând că motivul ar fi marşul unionist pe care mișcarea îl va organiza sâmbătă în Chişinău. "Ei nu sunt de acord cu protestul din 16 mai", afirmă Simion.

Serviciul moldovean de Informaţii şi Securitate nu a comentat informaţiile.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, în această seară, de Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României la Chişinău a aflat din surse publice despre reţinerea lui George Simion.

"Misiunea diplomatică a luat imediat legătura cu autorităţile competente ale Republicii Moldova – Ministerul Afacerilor Interne şi Biroul Migraţie şi Azil – şi a solicitat clarificări. O cerere formală în acest sens a fost adresată Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova. În paralel, Ambasada l-a contactat pe cetăţeanul român, pentru a asigura întreaga asistenţă care ar fi putut fi necesară. Domnul George Simion a informat misiunea diplomatică cu privire la situaţia sa, fără a formula solicitări concrete. În prezent, cetăţeanul român este în drum spre România", se arată în comunicat.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: