Evenimentul Zilei > Politica > George Simion cere demisia imediată a premierului Nicolae Ciucă: „Este un eșec răsunător pentru întreaga diplomație românească”
George Simion cere demisia imediată a premierului Nicolae Ciucă: „Este un eșec răsunător pentru întreaga diplomație românească”

George Simion cere demisia imediată a premierului Nicolae Ciucă: „Este un eșec răsunător pentru întreaga diplomație românească”

Liderul AUR, George Simion, a venit cu o reacție imediată, după ce joi a fost respinsă intrarea României în Spațiul Schengen. El pune eșecul pe baza actualului Guvern și cere astfel demisia întregului cabinet Ciucă. Vineri, AUR va organiza un protest în fața Ambasadei Austriei de la București.

George Simion a catalogat respingerea României drept un eșec pentru întreaga diplomație românească, dând astfel vina pe actuala conducere, în frunte cu președintele Klaus Iohannis.

Răspunderea pentru eșecul României de a intra în Schengen trebuie asumată de actuala conducere, e de părere liderul AUR, ce consideră că prim-ministrul Nicolae Ciucă trebuie să-și dea demisia, împreună cu întreg cabinetul său.

George Simon reacție dură după votul împotriva României

Majoritatea europarlamentarilor români sunt absenţi din discuţiile de aici de la Bruxelles (…) Nu înţelegem de ce s-a mers înainte cu agenda Schengen atâta timp cât erau semnale evidente că nu vom fi primiţi. Este un eşec al actualului Guvern de la Bucureşti şi al Preşedintelui Klaus Iohannis”, a declarat, joi, George Simion, imediat după votul împotriva României de a intra în Spațiul Schengen.

Acesta a mai spus că în următoarea jumătate de an președinția Comisiei Europene va fi preluată de Suedia, sub mandatul căruia nu se va pune problema extinderii Spațiului Schengen.

George Simon cere demisia premierului Nicolae Ciucă

George Simion a mai dat vina și pe ministrul de Externe Bogdan Aurescu, ce nu a reușit să își îndeplinească atribuțiile și să asigure bunăstarea românilor.

Vreau să vă spun că solicităm demisia întregului Cabinet Ciucă, este un eşec răsunător pentru întreaga diplomaţie românească condusă de Klaus Iohannis şi ministrul de externe Bogdan Aurescu, este semnul că acest guvern nu poate livra nimic, nu poate asigura bunăstarea românilor, nu poate face pentru România ceea ce declară că face.

 Respingerea României din Spaţiul Schengen pentru cel puţin un an de acum înainte este dovada acestui lucru”, a spus George Simion, potrivit știripesurse.ro.

Austria și-a menținut, joi, opoziția față de intrarea României în Spațiul Schengen. Au fost înregistrate 25 de voturi în favoarea României și două voturi împotrivă, din partea Austriei și Olandei. Olanda a votat împotrivă deoarece nu dorea intrarea Bulgariei în spațiul de liberă circulație. România și Bulgaria erau la pachet.

Protest în fața Ambasadei Austriei la București

Într-o intervenție la Antena3 CNN, liderul AUR a anunțat că vineri, 9 decembrie, va fi organizat un protest în fața Ambasadei Austriei de la București. Se va protesta împotriva deciziei Austriei de a opri intrarea României în Spațiul Schengen.