Evenimentul Zilei > Politica > Nicolae Ciucă a transmis un mesaj pentru partidele din coaliția de guvernare. „Nu trebuie să dăm apă la moară dușmanilor României”
Nicolae Ciucă a transmis un mesaj pentru partidele din coaliția de guvernare. „Nu trebuie să dăm apă la moară dușmanilor României”

Nicolae Ciucă a transmis un mesaj pentru partidele din coaliția de guvernare. „Nu trebuie să dăm apă la moară dușmanilor României”

Nicolae Ciucă a transmis un mesaj colegilor săi din coaliția de guvernare privind aderarea României la Spațiul Schegen. Prim-ministrul a susținut că țara noastră se apropie de un moment istoric.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj pentru colegii din coaliția de guvernare. Șeful Guvernului a susținut că partidele care se află la conducerea țării nu trebuie să mai lanseze atacuri unele spre altele. De asemenea, Ciucă a continuat prin a spune că România se apropie de un moment istoric. Consiliul JAI va vota joi, 8 decembrie, dacă țara noastră va face parte din Spațiul Schengen sau nu.

„Dragi colegi, suntem în pragul unui moment istoric pentru România și pentru PNL. Trebuie să ne ridicăm la înălțimea acestui moment, indiferent de rezultatele votului de mâine, în JAI. Meciul se joacă până la fluierul final. Înainte și după votul în JAI nu trebuie să dăm ocazia celor care nu ne vor binele să-și valideze argumentele anti românești. Ca atare, noi – PNL, PSD, UDMR – nu trebuie să ne atacăm între noi, nici voalat, nici nevoalat, pe tema intrării în Schengen, în niciunul dintre scenariile posibile”.

Nicolae Ciucă cere coaliției de guvernare să fie unită

Prim-ministrul a mai subliniat că luptele interne din Guvern nu aduc niciun beneficiu pentru români. Mai mult decât atât, conflictele din coaliție vor face doar ca persoanele care doresc răul României, dar și al Europei să aibă argumente. „Nu trebuie să dăm apă la moară dușmanilor României și ai Europei nici din afară, nici dinăuntru. Toți cei care speculează politic și atacă PNL pe acest subiect se descalifică în fața interesului comun al românilor”.

De asemenea, șeful Guvernului a mai precizat că cel mai mare risc este ca partidele din coaliție să își risipească puterile într-o luptă internă, în loc să facă toate demersurile necesare pentru ca obiectivele națioanale să fie îndeplinite. În acest context, prim-ministrul a cerut ca Guvernul să fie unit precum au fost românii în trecut. „Orice încercare de a specula negativ politic intern acest moment este de fapt o legitimare a nedreptății făcute României”, a spus în încheiere Nicolae Ciucă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: