Evenimentul Zilei > Politica > George Simion cere ca refugiații ucraineni să primească mai puțini bani: „Este prea mult. Guvernanții au uitat de români”
George Simion cere ca refugiații ucraineni să primească mai puțini bani: „Este prea mult. Guvernanții au uitat de români”

George Simion cere ca refugiații ucraineni să primească mai puțini bani: „Este prea mult. Guvernanții au uitat de români”

George Simion a criticat modul în care statul român a ajutat refugiații ucraineni în detrimentul românilor vulnerabili. Liderul AUR susține că Guvernul a uitat de categoriile devaforizate din țară.

George Simion a susținut că Guvernul român a oferit prea mulți bani pentru refugiații din Ucraina. Statul român a oferit, mai exact, 75 de milioane de euro pentru ucrainenii care au fugit de războiul declanșat de Vladimir Putin.

În acest context, liderul AUR a cerut coaliției de guvernare să ia măsuri care să susțină cu adevărat românii. Politicianul a mai adăugat că multe persoane trăiesc sub limita sărăciei, dar nu primesc ajutor. De asemenea, Simion a oferit exemplul Bulgariei care a redus ajutorul pe care îl oferă refugiaților:

„O familie cu un copil de cetățeni ucrainieni plecați în fața războiului, pentru care avem toată empatia și credem că trebuie ajutați, primește din partea statului român 1.500 de euro. Credem că este prea mult să primească 1.500 de euro. Totodată, din 500 de euro pe persoană pe lună, la 86.000 de cetățeni ucrainieni care au fugit din fața războiului nouă ne dă o sumă de 43 de milioane pe lună. Statul bulgar, de exemplu, a redus acest ajutor”.

George Simion cere mai mult ajutor pentru români

De asemenea, liderul AUR consideră că refugiații ucraineni nu ar mai trebui să fie atât de ajutați pentru că Guvernul ar trebui să acorde mai multă atenție românilor. Simion a continuat prin a spune că Executivul a uitat de cetățenii români. „Eu cred că guvernanții noștri au uitat de cetățenii români și vedem numai mărirea pensiilor cu 12 la sută, nici cât rata inflației ce înseamnă”.

Politicianul a mai subliniat că nu ar trebui să fie făcute diferențe între români și ucraineni. Liderul AUR a punctat că a observat că au fost făcute clase speciale în instituțiile de învățământ din țară pentru ucraineni. În final, politicianul a mai adăugat că România poate să fie alături de Ucraina, dar s-a născut o serie de frustrări în rândul românilor. „Nu pot unii să primească 1.500 de euro și alții 1000-1.500 de lei. Ajutorul pentru persoane cu handicap cu grad întâi pe lună este de 500 de lei. Cum pot trăi aceste persoane cu 500 de lei”, a declarat George Simion la Antena 3 CNN.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: