Evenimentul Zilei > Politica > George Maior, propunerea PSD de premier într-un guvern de uniune națională? Răspunsul lui Marcel Ciolacu, președintele interimar
George Maior, propunerea PSD de premier într-un guvern de uniune națională? Răspunsul lui Marcel Ciolacu, președintele interimar

George Maior, propunerea PSD de premier într-un guvern de uniune națională? Răspunsul lui Marcel Ciolacu, președintele interimar

George Maior ar putea fi propunerea PSD pentru un guvern de uniune națională. Așa se anunța în urmă cu câteva ore, printr-un om politic cu autoritate.

În urmă cu o zi aveam parte de o știre bombă. ” Președintele Consiliului Național al ALDE, Norica Nicolai, susține că PSD  și ALDE ar putea face o mutare bombă în cazul în care Guvernul Orban pică prin moțiune sau prin demisia premierului. Liderul intermimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu îl cunoaște pe Maior și nu va merge cu propunerea ca el să fie prim-ministru”, anunța Realitatea TV.

Numai că această propunere nu pare să fie una pe placul social democraților.

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a ţinut să precizeze că fostul şef al SRI, George Maior, nu este luat sub nicio formă în calcul de PSD ca eventuală propunere de premier al social-democraţilor, aşa cum s-a vehiculat în presă, în ultimele zile.

PSD se bazează, deocamdată, pentru susţinerea moţiunii de cenzură doar pe voturile UDMR, dar poartă negocieri şi cu alte formaţiuni parlamentare. Preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a precizat, că în cazul în care moţiunea va trece, România ar trebui condusă, până la alegerile din toamnă, de un guvern de uniune naţională din care să facă parte toate partidele parlamentare.

„Pentru această perioadă, până la alegerile parlamentare, să fie un guvern de uniune naţională pentru gestionarea problemelor românilor şi după alegerile generale să se creeze o majoritate. Guvernul de uniune naţională înseamnă guvern de uniune naţională, toate forţele politice. Am mai auzit şi teoria că am pierde încă 6 luni sau 7 luni. Cred că în acest moment costurile sunt mai mari dacă Partidul Naţional Liberal rămâne în această formulă, de partid şi guvern minoritar în funcţie”, a mai declarat Marcel Ciolacu, citat de RRA.