Geoană: România are un culoar interesant pentru a-şi propune postul de Secretar General al NATO

Geoană: România are un culoar interesant pentru a-şi propune postul de Secretar General al NATO

România are "un culoar interesant" pentru ca să îşi "propună să pună" Secretarul General al NATO, susţine Mircea Geoană, menţionând că dacă postul nu va fi obţinut, "există o formă de compensare în altă parte, la nivel european".

"În clipa de faţă, din punctul meu de vedere, ca un profesionist, România este total de neînţeles. De ce nu propune un candidat pentru Secretarul General al NATO, pentru că nu mai este un alt candidat din zona noilor veniţi în NATO? Astăzi România are un mare un culoar interesant la NATO pentru că avem candidaţi astăzi din Italia, din Belgia, din Norvegia, un candidat potenţial din Marea Britanie, niciun candidat din noul val de extindere a NATO", a declarat Geoană la Adevărul Live, citat de Mediafax.

El a spus că pe 29 martie 2014 se împlinesc 10 ani de la intrarea României în NATO.

"Eu vă spun că există un culoar interesant ca România să îşi propună să pună Secretarul General al NATO. Chiar dacă nu-l obţine, este un castel de cărţi de joc în care ţinteşti sus într-un loc şi, chiar dacă nu obţii, există o formă de compensare în altă parte, la nivel european. Ştiţi că în 2015, Secretarul General de la ONU va fi ales din grupul ţărilor Est –europene?", a afirmat Geoană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit acestuia, România "este paralizată într-un fel de nebunie politică internă, care ne consumă toată energia şi toată creativitatea". "Am ştiut să jucăm acest joc, nu este un joc noi pentru noi", a mai spus Geoană.