Evenimentul Zilei > Economie > Gelu Diaconu îl DESFIINȚEAZĂ pe TEODOROVICI. Adevărul despre RECTIFICAREA BUGETARĂ. „O altă MINCIUNĂ a lui TEODOROVICI”
Gelu Diaconu îl DESFIINȚEAZĂ pe TEODOROVICI. Adevărul despre RECTIFICAREA BUGETARĂ. „O altă MINCIUNĂ a lui TEODOROVICI”

Gelu Diaconu îl DESFIINȚEAZĂ pe TEODOROVICI. Adevărul despre RECTIFICAREA BUGETARĂ. „O altă MINCIUNĂ a lui TEODOROVICI”

Gelu Diaconu, fost șef al ANAF, lansează un nou atac devastator la adresa ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici. Diaconu suține că Teodorvici minte cu nerușinare deorece rectificările bugetare de anul acesta au fost „făcute din pix” și că nu există o evloluție pozitivă a venitorilor fiscal în raport cu creșerea PIB.

„Îl declar oficial pe Orlando Teodorovici al doilea cel mai mare mincinos din PSD, după Liviu Dragnea!

Aveți mai jos demontarea tehnică a minciunii privind rectificarea bugetară.

Rezumatul minciunii:

Orlando și PSD ne zic că vom atrage 5,2 mld euro (fonduri europene) până în decembrie. Și, pur și simplu, trec din pix acești bani imaginari atât la cheltuieli cât și la venituri, că să creeze iluzia unei rectificări pozitive. Pentru a înțelege dimensiunea și tupeul acestor corupți, la sfârșitul lui septembrie România atrăsese 6,17 miliarde euro între 2014-septembrie 2018.

Explicația pe larg (de urmărit cu tabelul în față):

296 mld lei ar însemna în PIB-ul și așa „umflat” la 949 mld lei o pondere a veniturilor bugetare în PIB de 31,2%!!!

Având în septembrie 2018 aceiași pondere în PIB că în 2017, pentru a obține pe medie anuală 31,2 % ar trebui că în trimestrul lV să crească veniturile la 36,4% din PIB adică cu vreo 5,2%!!![(31,2-29,9=1,3) x4 trimestre=5,2]

În cifre absolute, am avea o creștere de la 251,8 mld lei în dec 2017 la 296 md lei la sfârșitul acestui an.

Adică, o creștere anuală de 44,2 md lei, adică de cca 20% și asta în condițiile în care în primele trei trimestre veniturile au crescut cu 13,6%. Deci în ultimele trei luni din an vor trebui realizate 91 md lei, față de media trimestrială de 68 md. Imposibil!!!

DE FAPT, la un PIB de 949 md lei (umflat iarăși cu 4 md lei, față de rectificarea din septembrie) dacă am aplică ponderea optimistă de 29,9%, presupunând că ea va rămâne la același nivel (ceea ce nu se va întâmpla pentru că s-au redus taxele), se pot obține venituri bugetare de max 283 md lei.

Cum însă ponderea corectă în PIB care se va realiza (sarcina fiscală este mai redusă în 2018 decât în 2017) va fi de cca. 28,6%, veniturile totale vor fi de cca 271 md lei. Și asta în condițiile în care au devalizat de lichidități companiile de stat!!! Pentru că veniturile de natură strict fiscală scad dezastruos că pondere din PIB!

Restul de până la 296 mld lei cât spun ei că vor face venituri e MINCIUNĂ LUI ORLANDO, „jonglata” din cifrele fondurilor europene trecute și la cheltuieli și la venituri imaginare atrase.

Realizați minciuna?

Marea majoritate a presei, probabil mufati la binefacerile propagandei PSD-iste au prezentat balbele lui Orlando și ale altora. Felicitări celor care au pus sub semnul îndoielii această dezinformare.

Doar „gugustiucii” preiau că atare, pe nemestecate, cifrele lui Orlando și mincinoșii de la PSD, adică 99,(9)% dintre cei care au opinii în spațiul public despre buget.

Iar „specialiștii” din opoziție icnesc din greu să explice și ei câte ceva!!!

Mincinoșii din MFP, așa cum au făcut în ultimii doi ani, mizează pe faptul că până la publicarea (tocmai în luna aprilie 2019!) execuției bugetare la 31 dec 2018, marii analiști din mass-media nu vor compară execuția cu cifrele anterior planificate.

Așadar, rămâne cum am stabilit: ambele rectificări făcute anul acesta au fost făcute „din pix”. Nici vorba de o evoluție pozitivă a veniturilor fiscale în raport de creșterea PIB-ului.

PS: Daddy, cu toți procurorii și milițienii din România nu mă veți opri în a prezența ADEVĂRUL! Știi tu la ce mă refer", scrie Gelu Diaconu pe Facebook.