Evenimentul Zilei > International > Gaze LACRIMOGENE în Parlamentul din Kosovo! Imagini ULUITOARE
Gaze LACRIMOGENE în Parlamentul din Kosovo! Imagini ULUITOARE

Gaze LACRIMOGENE în Parlamentul din Kosovo! Imagini ULUITOARE

Opoziția kosovară a perturbat încă o dată lucrările Parlamentului, aruncând gaze lacrimogene pentru a bloca acordul de normalizare a relațiilor cu Serbia.

Doi deputați ai opoziției, Glauk Konjufca și Time Kadrijaj, au aruncat gaze lacrimogene, provocând o întrerupere a lucrărilor pentru a șasea oară în ultimele două luni.

Konjufca, deputat al mișcării Vetëvendosje, a declarat:

„Da, am aruncat cu gaze lacrimogene. Ne continuăm protestul, căci faptul că frânăm aprobarea legii este nimic pe lângă răul pe care îl produc acordurile cărora ne opunem.”

Președintele parlamentului, Kadri Veseli, a suspendat imediat lucrările legislativului.

Opoziția are de gând să blocheze lucrările acestuia până ce va abandona acordul încheiat în 2013, sub patronajul Uniunii Europene, care vizează normalizarea relațiilor între Serbia și Kosovo, fost teritoriu sârbesc populat în majoritate de albanezi, care și-a proclamat unilateral independența în 2008.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.