E drept, jucătorii au și varianta on-line, dar problema este legată de lipsa evenimentelor. La nivel european, în perioada pandemiei s-a jucat doar în Belarus, iar Bundesliga a fost reluată abia săptămâna trecută.

Sorin Constantinescu, consilier al Guvernului României în domeniul jocurilor de noroc, vorbește despre pierderi lunare de 60-70 de milioane de euro. Bani ce erau vărsați la buget din taxe și impozite.

„Efectele economice sunt teribile. Sunt foarte mulți organizatori care își pun problema dacă mai au fonduri să redeschidă. Dacă se dă drumul la restaurante, cum estimează Guvernul, în jurul datei de 15 iunie, și având în vedere că și jocurile au fost închise în aceeași perioadă cu restaurantele, se presupune că s-ar da drumul și la industria de jocuri tot atunci.

E o industrie care are 45.000 de angajați, aflați acum în șomaj tehnic plătit de Guvern. E o povară și pentru Guvern. În plus, nu se duc bani la buget în această perioadă. Fiecare lună de ținut jocurile închise înseamnă pierderi de 60-70 de milioane de euro”, a spus Constantinescu, conform cazino365.ro.