Evenimentul Zilei > Social > Gata! Nimeni nu va mai confunda SARS-CoV-2 cu gripa comună. Există un test
Gata! Nimeni nu va mai confunda SARS-CoV-2 cu gripa comună. Există un test

Gata! Nimeni nu va mai confunda SARS-CoV-2 cu gripa comună. Există un test

Una dintre probemele cele mai delicate în depistarea infectării cu noul coronavirus din China - confuzia cu gripa comună - a fost rezolvată.

Compania farmaceutică elveţiană Roche a anunțat că a primit undă verde din partea FDA (Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente) pentru un test de diagnosticare ce permite detectarea şi diferenţierea virusului SARS-CoV-2 de virusurile gripale A şi B, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Noul test se numește „Cobas SARS-CoV-2 & Influenza A/B” și a fost aprobat de FDA în cadrul unei proceduri de autorizare de urgenţă, conform unui comunicat al companiei Roche. În document se precizează și că testul va fi disponibil şi pe pieţele care acceptă marcajul „CE”.


Doar 4% din populația țării a dezvoltat anticorpi la Covid 19. Cum stau celelalte state UE

Virusul ucigaș, ca un balaur cu șapte capete. O nouă provocare pentru medicii români


Odată cu apropierea sezonului gripal, acest nou test este în mod particular important în măsura în care SARS-CoV-2 şi infecţiile gripale se pot dovedi dificil de deosebit doar pe baza simptomatologiei”, a declarat Thomas Schinecker, directorul general al Diviziei de diagnosticare din grupul farmaceutic Roche, citat în comunicat.

Acum, printr-un singur test, profesioniştii din domeniul sănătăţii pot să pună cu toată încrederea diagnosticul corect şi să aleagă tratamentul cel mai eficient pentru pacientul lor”, a adăugat Schinecker.

Testul este realizat pe baza eşantioanelor de recoltare nazală sau nazofaringiană prin tamponare, și este destinat pentru utilizarea pe maşinile Cobas 6800 şi 8800, distribuite pe scară largă în spitale şi care sunt capabile să analizeze volume mari de eşantioane.


Test rapid pentru depistarea noului coronavirus. Afli rezultatul în zece minute!

Coronavirus. Medicii au rămas șocați! Ce s-a descoperit la cei mai tineri pacienți

Teste românești pentru COVID-19 se vor găsi din luna septembrie. Sânge din deget și rezultate în 10 minute


Pentru acest test, se pot obţine până la 96 de rezultate în aproximativ 3 ore, potrivit informațiilor oferite de Roche.

Numărul unu mondial în domeniul oncologiei, grupul elveţian dispune şi de o importantă divizie specializată în diagnosticarea medicală, mai notează AFP.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: