De asemenea, McKenzie a avertizat că Teheranul subminează continuu stabilitatea în Orientul Mijlociu și a spus că greva asupra lui Aramco Saudit „este destul de indicativă pentru o națiune care se comportă în mod iresponsabil”.

Comandantul a spus, totodată, faptul că Teheranul a avut de mult timp ambiții hegemonice, Iranul investind puternic în rachete balistice și alte mijloace pentru a produce violență împotriva vecinilor săi în ultimii 10 ani.

McKenzie a declarat că îngrijorarea sa în legătură cu un atac iranian similar cu greva de la Aramco, constând din drone și rachete și a avertizat că Teheranul este un actor imprevizibil.

„Când o națiune se comportă în mod iresponsabil, trebuie să fii foarte prudent atunci când evaluezi ce ar putea face în viitor.”

Începând cu luna mai, Pentagonul a trimis în Orientul Mijlociu încă 14.000 de soldați, un transportator de aeronave și zeci de echipamente militare pentru a combate amenințarea Iranului.

McKenzie a adăugat că majoritatea forțelor trimise au fost defensive.

Comandantul a lucrat pentru a obține sprijin internațional pentru obiectivul său, convingând șase națiuni să se înscrie la Coaliția pentru Securitatea Maritimă Internațională a SUA.

Este vorba despre  Marea Britanie, Arabia Saudită, Bahrain, Australia, Emiratele Arabe Unite și Albania, potrivit dailymail.co.uk