Evenimentul Zilei > International > Gata cu relaxarea! Prostituatele românce au reluat munca în Italia. „Este viitorul nostru în joc”
Gata cu relaxarea! Prostituatele românce au reluat munca în Italia. „Este viitorul nostru în joc”

Gata cu relaxarea! Prostituatele românce au reluat munca în Italia. „Este viitorul nostru în joc”

După ce au început primele semne de relaxare a restricțiilor în Italia, prostituatele românce și-au reluat vechile locuri de pe străzile Italiei.

Pe drumul provincial Adelfia Rutigliano, „unul dintre cele mai mari supermarketuri sexuale din zona Bari” se văd românce în număr mare care încearcă să-și ademenească clienții, înfruntând riscul infectării cu coronavirus. „În această dimineață am numărat în total zece femei, aceleași prezente înainte de blocaj. Sunt românce și mai în general din Est”, spune un martor. Blonde, șatene, înate, slabe sau rotunde, arată corpul de vânzare pentru câțiva euro.

Una dintre ele, contactatată telefonic pe baza unui anunț pe un site de întâlniri ,este obligată să lucreze pe stradă în timpul zilei, în timp ce de la ora 18,40 până la miezul nopții primește clienți într-un apartament în Cartierul San Pasquale din Bari.

„Casa mea este la fel de curată ca o cameră de hotel”, spune ea clientului speriat de infecție. Maria (nume inventat) nu lasă nimic la voia întâmplării, mai ales după urgența coronavirusului. În geantă are un termoscanner portabil pentru a măsura temperatura corpului clientului și, la cerere, o măsoară și pe a ei.

Deși se pot lua măsuri de precauție, riscul de a contracta virusul este foarte mare. Venirile și plecările clienților sunt continue, acum nu există limite. Oamenii pot spune că au fost la un prieten. „Nu putem să stăm fără să muncim, este viitorul nostru în joc”, explică femeia. Maria lansează un apel: „Purtați întotdeauna mănușa (n.r. – prezervativ), masca și igienizați-vă mâinile înainte și după actul sexual ”. Din păcate, multe femei, pe stradă și acasă, nu folosesc aceleași precauții, potrivit gazetaromaneasca.com

Fenomenul prostituției în Italia este o problemă de foarte mulți ani. „Intervenim din nou în acest domeniu pentru a asigura un început decent și pașnic al sezonului de vară în zona de coastă – spune un polițist italian citat de presa locală – mai ales că după verificările efectuate de Poliția Municipală am fost informați despre întoarcerea prostituatelor în zonă. În această perioadă de urgență epidemiologică, activitățile de prostituție devin un factor de risc putând pune în pericol sănătatea publică. În plus, este o activitate care afectează siguranța traficului și creează percepții neliniștite în populația rezidentă. „