Evenimentul Zilei > Social > Gata! Avem vaccin! Anunțul a fost făcut chiar acum
Gata! Avem vaccin! Anunțul a fost făcut chiar acum

Gata! Avem vaccin! Anunțul a fost făcut chiar acum

Joi, în conferința susținută la Ministerul Sănătății, pe tema coronavirusului care face ravagii în China, conducerea DSP a făcut declarații și în privința răspândirii alarmante a virusului gripal.

În conferința amintită, directoarea Direcției de Sănătate Publică din cadrul Ministerului Sănătății a declarat că deși ar vrea să suplimenteze stocul de vaccinuri împotriva gripei, producătorii au în acest moment stoc zero.

Astăzi, vineri, 24 ianuarie 2020, ministrul Sănătății Victor Costache anunță că a reușit „imposibilul” și a comandat suplimentarea dozelor de vaccin antigripal.

Tratament și în spitalul privat!

„S-au decis măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea și tratarea îmbolnăvirilor prin gripă.

Astfel, a fost organizată  o colaborare interdisciplinară cu Institutele de Boli Cardiovasculare din București, Cluj Napoca, Tg Mureș, Timișoara, dar și cu Spitalul Polisano din Sibiu pentru asigurarea unei tehnici extracorporale de suport cardiac și respirator prelungit pentru persoanele cu insuficiență respiratorie severă – ECMO.

Este o tehnologie modernă folosita ca suport în astfel de situații.

De asemenea, ministrul Sănătății, Victor Costache a aprobat suplimentarea cu încă 35 000 a numărului de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Pana la  data de 19 ianuarie 2020, un număr de 1 447 831 de persoane la risc au fost imunizate din cele 1500 000 doze achiziționate de Ministerul Sănătății.”, anunță MS.

S-a făcut „imposibilul”

Angajații Ministerului susțin că deși DSP a declarat că nu mai au de unde să ia vaccinuri „s- au găsit soluții în cadrul Acordului Cadru încheiat pentru suplimentare și dozele sunt deja în depozitele din țară. Se încep procedurile tehnice de suplimentare în conform Acordului Cadru și după pot fi distribuite și utilizate”, a declarat purtătorul de cuvânt al MS.