Puștile de asalt ale nord-coreenilor, care poartă numele Model 88, au un încărcător cu o formă ciudată. Nu e o simplă fantezie a designerului care a copiat arma, ci o necesitate, pentru că încărcătoarele  nord correne conțin chiar și 150 de cartușe.

Avantajele unui încărcător de mare capacitatea sunt evidente pentru că arma trebuie încărcată mai rar. Și altă țări au testat încărcătoare de acest fel. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Uniunea Sovietică a dotat Armata Roșie mitraliera PPsH-41 cu încărcătoare de mare capacitate.

Germania nazistă a încercat același lucru cu mitraliera MP-44, echipând-o cu un încărcător dublu. În ciuda priceperii inginerilor și muncitorilor germani,  armele se blocau dacă nu erau întreținute perfect. Se presupune că și Corpul marin al Statelor Unite dezvoltă o versiune de mare capacitate pentru noua lor pușcă  M27.

Până acum, însă,  dezavantajele unui încărcător de mare capacitate au depășit avantajele. Cel mai mult are de suferit fiabilitatea. Toate încărcătoarele se bazează pe un arc pentru a împinge cartușele.  Atât cele care conțin 30 de cartușe, cât și cele mai mari. Cu cât numărul de cartușe crește, cu atât este nevoie de un arc mai mare. Pe măsură ce crește tensiunea din interiorul încărcătorului pot interveni, însă, blocaje sau greșeli de alimentare.


Coreea de Nord, în prag de război. Sora lui Kim Jong-un amenință!

Explozia care a rupt cele două Corei. ”Scursurile umane să plătească scump pentru crimele lor”


După unele informații, încărcătoarele armelor Model 88 pot conține până la 150 de cartușe, deși nimeni nu poate confirma acest lucru din cauza secretomaniei din această țară. Cu alte cuvinte, fără a include greutatea încărcătorului metalic,  numai cartușele cântăresc peste 1,6 kilograme.

Chiar și numai acest aspect face folosirea Modelului 88 mult mai lentă, ca să nu mai vorbim de riscurile ca arma să se blocheze. E drept, însă, la foc automat, un încărcător mai greu ar putea îmbunătăți precizia armei, pentru că încărcătorul mai reu ar mai corecta din tendința țevii de a se ridica.

Încărcătorul gigantic al Modelului 88 nu a apărut, însă, pentru a asigura o precizie mai mare a armei, ci din motive politice. Armele cu încărcătoare uriașe au fost destinate inițial gărzii personale ale lui Kim Jong-un.  Ofițerii însărcinați să-l apere pe conducătorul iubit nu au, însă, de cărat un singur încărcător, ci trei. Au așadar fiecare câte 450 de cartușe, echivalentul a 15 încărcătoare obișnuite, notează nationalinterest.org..