GAFĂ monumentală. Un cunoscut actor acuzat pentru trafic de droguri este imaginea Jandarmeriei Române

GAFĂ monumentală. Un cunoscut actor acuzat pentru trafic de droguri este imaginea Jandarmeriei Române

În dorința de a atrage cât mai mulți candidați la examenul pentru școlile de subofițeri, Jandarmeria Română a apelat la sprijinul unu popular actor, Cuzin Toma, cunoscut publicului mai ales din serialul „Las Fierbinţi".

Alegerea se pare că a fost foarte neinspirată deoarece Cuzin Toma, alias "Firicel", tocmai în perioada când pe pagina oficială de Facebook, a Jandarmeriei Române, era postat spotul publicitar, actorul era cercetat de DIICOT pentru deținere de droguri.

"«Chiar şi-aşa», până și celebrul #Firicel s-a înscris la scoala de subofițeri jandarmi, tu ce mai aștepți? Dacă ai între 18 și 27 de ani, vino și tu în echipa Jandarmeriei Române. Avem 700 de locuri de muncă disponibile. Înscrie-te și tu până pe 5 decembrie pentru cele 700 de locuri de la școlile de subofițeri ale Jandarmeriei".

Interesant, exact în perioada în care "Firicel" făcea "afaceri" cu Jandarmeria, actorul avea un dosar la DIICOT, pentru... trafic de droguri! El era cercetat pentru două fapte penale care sunt pedepsite aspru de Lege nr. 143/2000, privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, însă acest lucru nu a contat pentru reprezentanţii Ministerului de Interne. Pentru una dintre faptele de care era acuzat "Firicel" pedeapsa maximă prevăzută de lege este de 5 ani, iar pentru cea de a doua – 15 ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

La finalul anchetei, procurorii au ajuns, însă, la concluzia că "Firicel" merită o a doua şansă şi au decis să nu îl trimită în judecată pe actor. Astfel, DIICOT a decis să renunţe la acuzaţii, motivând că "în cauză nu există interes public în urmărirea în continuare a numitului Toma Cuzin", renunţând la urmărirea penală în privinţa uneia dintre infracţiuni şi clasând cauza în privinţa celeilalte.

Dosarul respectiv s-a închis, însă, definitiv, abia în noiembrie 2017, când judecătorii au acceptat propunerea procurorilor. Adică la o lună după ce Jandarmeria l-a ales pe "Firicel" imagine a instituţiei. Apoi, anul acesta, DIICOT a deschis un nou dosar, pentru confiscarea drogurilor ridicate de la actor. "Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-DIICOT-Structura Centrală,în dosar nr. 1772/D/P/2016. În baza art. 5491 alin. 3 lit. b C. proc. pen., art. 112 alin. 1 lit. f C. pen.,art. 16 alin. 1 şi art. 17 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, dispune luarea măsurii confiscării speciale a cantităţii de1,92 gr. de cannabis,un grinder din material plastic şi a unui grinder metalic, reţinute de la suspectul Toma Cuzin, depuse la Camera de Corpuri Delicte a IGPR,în baza dovezii seria H nr. 0205687 din data de 11.01.2017,în vederea distrugerii cu păstrarea de contraprobe", au dispus judecătorii pe 1 februarie 2018. Adică la câteva luni după ce Jandarmeria a început să îşi facă reclamă prin "Firicel".