Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reacţionat la decizia USR de a iniţia un referendum pentru demiterea sa după primul an de mandat, anunţă mediafax.ro.

''Astăzi când am văzut (…) tot ei care nu au făcut nimic pentru Bucureşti şi au blocat toate proiectele iniţiate de mine şi de majoritatea ALDE-PSD vor să iniţieze un referendum, repet chiulangiii şi repetenţii clasei vin să facă revoluţie într-o clasă printre elevii care vin la ore, studiază, chiar m-am simţi rănită de-a dreptul şi nedreptăţită'', a comentat la un post de televiziune Gabriela Firea anunţul USR privind posibilitatea de a iniţia un referendum pentru demiterea sa la finalul primului an de mandat.

Ea a afirmat că anunţul USR este ''tragic comic'' şi că ea se bazează în continuare pe ''inteligenţa bucureştenilor''.

Acesta a susţinut că până acum a fost ''caldă şi prietenoasă'', dar că va avertiza de acum încolo la toate posturile TV cu privire la pericolul reprezentat de USB, un ''ONG plătit din afară''.

''Dacă până acum am fost (…) caldă şi prietenoasă, începând de azi vreau să folosesc tot timpul care mi se dă la dispoziţie pe posturile de televiziune şi să îi avertizez pe toţi românii de pericolul care înseamnă acest USB transformat în USR. Dacă verm să nu ne mai aparţinem, să fi teleghidaţi din afara ţării, să ne fie ruşine că suntem atunci să ne îndreptăm către acest ONG plătit din afara ţării care sabotează Capitala'', a accentuat Firea.

USR ia în calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului general, Gabriela Firea, după împlinirea unui an de mandat, a anunţat duminică Nicuşor Dan, arătând că în primele cinci luni a scăzut transparenţa în cadrul Primăriei, iar social-democrata a avut ''o activitate deplorabilă''.