Evenimentul Zilei > Politica > Gabriela Firea, dezvăluiri despre candidatura la Cotroceni: „Sunt anumite jocuri care se fac”. Ce planuri are fostul primar
Gabriela Firea, dezvăluiri despre candidatura la Cotroceni: „Sunt anumite jocuri care se fac”. Ce planuri are fostul primar

Gabriela Firea, dezvăluiri despre candidatura la Cotroceni: „Sunt anumite jocuri care se fac”. Ce planuri are fostul primar

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a anunțat că îşi doreşte să candideze în 2024 la Primăria Capitalei, dar că nu va candida și la prezidențiale. Declarația vine după ce Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus că susține, împreună cu partidul său, candidatura la Primăria București în 2024 a Gabrielei Firea. Altfel, în cazul în care aceasta va dori să intre în cursa pentru scaunul prezidențial, atunci PSD va trebui să numească un alt candidat pentru Capitală.

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, are în plan să candideze în 2024 la Primăria Capitalei. Aceasta a anunțat că își va încerca norocul, din nou.

„Dacă sunt sănătoasă şi în formă fizică maximă, cu energie, cu putere de muncă (…) mi-aş dori să candidez din nou şi să îmi continui proiectele care, din păcate, sunt acum majoritatea dintre ele îngheţate, în special cele de mare infrastructură, cele din domeniul sănătăţii şi cele din domeniul social. (…). Deocamdată am, consider că o am deja, susţinerea colegilor din Partidul Social Democrat. Preşedintele Ciolacu (preşedintele PSD, Marcel Ciolacu n.r) a făcut precizări în ultima perioadă tocmai pentru că au fost tot felul de speculaţii, cum că nu m-aş bucura de susţinerea colegilor”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea.

Firea a mai declarat că există posibilitatea ca PSD să aleagă un alt candidat, dar că ea va înțelege decizia partidului și se va axa pe alte treburi și proiecte.

foto: Răzvan Vălcăneanțu

„În cazul în care colegii mei din PSD au un alt candidat care să fie, să spunem, mai mult decât aş putea eu să ofer ca şi garanţie de responsabilitate în administraţie, nu este cu supărare, în politică nu este cu supărare, nu am decât să accept faptul că există un candidat mai pregătit decât mine din punct de vedere administrativ, politic, al energiei, al dorinţei de a face şi îl voi susţine. Nu înseamnă că eu trebuie să îmi impun propria candidatură. Dacă va fi cineva mult mai pregătit propus, nu ar fi nicio problemă, există loc sub soare pentru toată lumea. Eu aşa consider. Avem unde să muncim pentru cetăţeni, nu neapărat trebuie să fim într-o anumită poziţie. Iată că şi aici pot să fac anumite lucruri, spun că nu puţine, chiar dacă nu mai sunt primar”, a spus Firea.

Gabriela Firea vrea la Primăria Capitalei

Gabriela Firea a precizat că nu va candida la Președinția României, chiar dacă ar fi o onoare imensă. Ea a mai declarat că nu își dorește altă funcție și că este mulțumită cu ce are.

„Este o imensă onoare şi le sunt recunoscătoare tuturor celor care au vehiculat şi numele meu, alături de alte nume de pe scena politică sau nu, care nu sunt acum în politică, dar ar putea la un moment dat să fie propuneri din partea unor partide sau a unor alianţe de partide în cursa cea mai importantă, cea pentru alegerile prezidenţiale, dar categoric eu îmi doresc să continui proiectele de la Bucureşti. Nici nu s-a pus problema, din punctul meu de vedere, să vizez o altă funcţie.

Vă spun sincer, chiar sunt deranjată, dar nu mai anunţ de mult atunci când sunt deranjată, ca să spun aşa, m-am rodat din punct de vedere al expunerii publice când citesc anumite informaţii cum că eu mi-aş dori. Nu, nu-mi doresc să candidez la alegerile prezidenţiale. Eu mi-aş dori să candidez la alegerile de la Primăria Capitalei, dar înţeleg că sunt anumite jocuri care se fac. Bineînţeles, întotdeauna trebuie să existe conflicte, pentru că dacă nu sunt conflicte, probabil că viaţa politică ar fi searbădă şi atunci trăim de multe ori şi din urzeli, dar nu e cazul în ceea ce mă priveşte”, a mai spus Gabriela Firea citată de Agerpres.