Evenimentul Zilei > Social > Gabriela Firea are emoții serioase. Nicușor Dan crește în sondajele de opinie
Gabriela Firea are emoții serioase. Nicușor Dan crește în sondajele de opinie

Gabriela Firea are emoții serioase. Nicușor Dan crește în sondajele de opinie

Cu un înaintea alegerilor locale, din vara sau toamna lui 2024, vine o veste care îngrijorează scena partidelor politice, care se vor lupta pentru scaunul de primar general al Capitalei.

Un sondaj de opinie, făcut de cei de la CURS, arată faptul că Nicușor Dan a crescut foarte mult, în ultimele luni, în preferințele bucureștenilor, ajungând la o intenție de vot direct de 23 la sută.

La întrebarea dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale, dvs. cu cine ați vota, aproape un sfert dintre locuitorii Capitalei l-au preferat pe Nicușor Dan.

La un tur doi, între Nicușor Dan, candidatul de pe partea dreaptă care se clasează cel mai bine în sondajele de opinie, și Gabriela Firea, care va intra în alegeri din partea PSD, această din urmă ar putea avea emoții serioase.

Sondajul de opinie arată intenția directă de vot pentru Nicușor Dan, de 23 la sută, procent care ar urca la 31 la sută, dacă acesta ar fi susținut și de PNL, și la 39 la sută, dacă ar fi susținut și de USR.

De partea cealaltă, Firea ar obține 44 la sută, din intenția de vot, mult mai mare decât procentul partidului din care provine.

Ciuca de la PNL procent incredibil de modest

Sondajul de opinie în rândul bucureștenilor, i-a măsurat în intenția de vot și pe Ciprian Ciucu, candidatul PNL și președintele organizației PNL București, dar și pe Vlad Voiculescu propus de USR.

Astfel, Ciucu ar obține doar un infim scor de șapte la sută, în timp ce Voiculescu, ar aduna nouă la sută din voturile bucureștenilor.

Ideea unei coaliții de drepta este din nou posibilă după acest sondaj de opinie. Împreună cei doi ar aduna 16 la sută, care dacă s-ar aduna la cei 23 la sută ai lui Nicușor Dan, ar însemna un procent electorală de 39 la sută, pentru actualul primar al Capitalei.

Mai trebuie să avem în vedere că până la alegerile locale mai sunt un an și jumătate, timp în care Nicușor Dan mai poate aduna puncte electorale.

Nicușor Dan peste Klaus Iohannis

Bucureștenii îl preferă mai mult pe Nicușor Dan, decât pe actualul președinte Klaus Iohannis sau pe premierul Nicolae Ciucă.

Nicușor Dan are un procent mai mare decât Iohannis (11 la sută) și Nicolae Ciucă cu (16 la sută), la capitolul încredere în politicieni.

PSD conduce scena politica

La nivelul votului direct pentru partidele politice, PSD ar câștiga detașat alegerile generale, cu 31 la sută. Pe locul doi se clasează PNL cu 18 la sută, iar pe trei, USR cu 17 la sută. La nivel de București, doar 12 la sută dintre locuitori ar vota cu AUR, și doar cinci la sută cu PMP.

La nivelul Capitalei României, 35 la sută dintre cei care au răspuns la întrebări, au apreciat ca bună, direcția în care se îndreaptă lucrurile, în timp ce 55 la sută, spun că sunt nemulțumiți.

Oamenii se plâng că principalele probleme sunt lipsa căldurii în apartamente, calitatea traficului și starea spitalelor din București.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: