Evenimentul ZileiJustitieGabriel Sandu, DOCUMENT BOMBĂ! Fostul ministru sesizează Departamentul de Justiție al SUA

Gabriel Sandu, DOCUMENT BOMBĂ! Fostul ministru sesizează Departamentul de Justiție al SUA

Gabriel Sandu, DOCUMENT BOMBĂ! Fostul ministru sesizează Departamentul de Justiție al SUA
Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, sesizează Departamentul de Justiție al SUA, numulțumit de cum au mers lucrurile la DNA, în urma denunțului său. Reamintim, așa cum anunța Evenimentul Zilei în urmă cu câteva zile, că procuorii DNA au pe masă un dosar cu nume foarte grele. Mai mult, cercetările se vor extinde peste Ocean, în SUA, chiar la firma Microsoft Corporation. Sesizarea fostului ministru PDL al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, vine la o zi după ce acesta a aruncat în aer scena politică, cu un denunț spectaculos în dosarul licențelor Microsoft.

În documentul depus, se prezintă faptele care sunt și în denunțul de la DNA. Sandu sesizează o serie de nereguli în modul de derulare al contractelor între gigantul Microsoft și Guvernul României. Mai sesizează că au fost plătite servicii și produse care nu au fost niciodată livrate, potrivit antena3.


EXPLOZIV! SE EXTIND CERCETĂRILE! Microsoft Corporation, BĂSESCU ŞI COLDEA, în atenția procurorilor DNA


„Probabil că elementele esențiale, cele mai importante, nu sunt cele legate de faptul că politicienii au furat această țară și că mulți ar putea fi acuzați de trădare. Asta o știm de foarte multă vreme. Într-unul din dosare, Microsoft II, a fost enumerare destul de precisă din partea domnului Cocoș a sumei de bani și a destinației banilor și felul cum au fost folosiți în campania electorală din 2009. Lucrurile nu sunt noi. Elementele cheie sunt două: faptul că se vorbește despre o responsabilitate penală pentru gigantul Microsoft, care ar fi în spatele întregului sistem care a pus la cale de-a lungul mai multor guvernări. Asta este probabil una dintre cele mai interesante aspecte, iar din punct de vedere politic, cel mai important fapt al denunțului este că se vorbește cu subiect și predicat despre . ambasadori care veneau și făceau trafic de influență în sediul Guvernului”, a declarat la Antena 3 avocatul lui Gabriel Sandu.

Denunțul lui Sandu aruncă în aer scena politică din România

Sandu, trimis miercuri în judecată pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, îl acuză pe fostul președinte Traian Băsescu de constituirea unui grup infracțional organizat, luare de mită, instigare la trafic de influență și spălare de bani, iar pe fostul premier Emil Boc și pe Elena Udrea de trafic de influență și instigare la trafic de influență.

Pe lista celor vizați de Sandu se mai află ambasadorii SUA – Nicholas Frank Taubman și Mark H. Gitenstein și ambasadorul Austriei – Martin Eichtinger, compania Microsoft și oamenii de afaceri Dorin Cocoș, Claudiu Florică, Dinu Pescariu, Călin Tatomir, Sorin Eftene, Florin Pletea, Dragoș Nicolaescu, notează jurnaliștii de la Antena3.


Accesează: