Evenimentul Zilei > Politica > Gabriel Oprea: Nu avem o presiune migraţionistă în România
Gabriel Oprea: Nu avem o presiune migraţionistă în România

Gabriel Oprea: Nu avem o presiune migraţionistă în România

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat sâmbătă, la Galaţi, că în România nu există o presiune migraţionistă şi că securitatea ţării poate fi asigurată fără probleme.

"Noi am luat toate măsurile să asigurăm siguranţa naţională a României. Nu avem o presiune migraţionistă în România. Avem şase centre unde putem primi migranţi, am făcut şi două tabere în zona Timişoarei, şi, din datele pe care le avem, putem asigura securitatea naţională a României fără probleme. Luăm toate măsurile în dinamică, când situaţia o va impune. Important este că gestionăm cu toate instituţiile de resort securitatea naţională a României', a spus Oprea, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă se va crea o tabără la Mangalia, pentru migranţii sosiţi pe Marea Neagră, Oprea a răspuns: "E posibil orice, oriunde în România, dacă situaţia o va impune".

Vicepremierul pentru securitate naţională, Gabriel Oprea, s-a aflat sâmbătă la Galaţi, unde a participat, în calitatea sa de lider al UNPR, la Reuniunea Organizaţiilor UNPR din Regiunea Sud-Est.