Gabriel Leș făcut o distincție clară între pensiile speciale și cele militare. Mai mult, el a declarat că măsura Ministerului Finanțelor nu se justifică în totalitate în ceea ce-i privește pe militari, având în vedere numărul scăzut de beneficiari ai pensiilor de peste 10.000 de lei.

„E un proiect care se discută la Ministerul Finanțelor. Spun de la bun început că se face o greșeală între pensiile speciale și pensiile militare de stat. Spun clar că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale. Pe de altă parte, ministrul Finanțelor s-a referit la impozitarea tuturor pensiilor. Am avut azi o discuție pe zona de industrie de apărare și am vorbit și pe această temă. Dânsul doar a avansat plafonul de 10.000 de lei. Impactul în cadrul pensiilor militare de stat e destul de scăzut. Sunt undeva la 1.669 de beneficiari, la acest moment, de pensii de peste 10.000 de lei, adică aproximativ 2%”, a declarat Gabriel Leș.

Inițiativa lui Teodorovici nu este bătută în cuie, proiectul afându-se în prezent în dezbatere.

„Să nu uităm măsurile pe care Guvernul le-a luat începând din 2017, măriri de salarii, pensii. Sunt aceste pensii care, totuși, depășesc o anumită limită. Sunt lucruri care acum se discută și vom vedea forma finală”, a completat Leș.