Furtunile au făcut ravagii. Întârzieri de șase ore la CFR

Furtunile au făcut ravagii. Întârzieri de șase ore la CFR Sursa foto: Dreamstime

Trenurile din România au ajuns cu întârzieri mari în gări din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Unele trenuri au înregistrat întârzieri chiar și de șase ore.

CFR Călători anunţă că, în cursul nopţii de miercuri spre joi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile în zonele Gheorgheni – Izvorul Mureşului, s-au produs deranjamente la infrastructura feroviară care au condus la întreruperea temporară a circulaţiei, survenind întârzieri cuprinse între 30 şi peste 376 de minute în circulaţia trenurilor CFR Călători.

CFR a transmis un comuncat de presă, în care informează că, din cauza unei lipse de tensiuni în linia de contact sau căderi copaci s-au produs următoarele întârzieri ale trenurilor:

Trenuri cu întârziere, joi 27 iulie 2023

IRN 12406, Braşov – Valea lui Mihai – 281 minute.

Ne puteți urmări și pe Google News

IRN 1941, Satu Mare – Mangalia – 376 minute.

R 1942, Mangalia – Satu Mare – 300 minute.

IRN 1642, Baia Mare – Bucureşti – 300 minute.

IRN 1641, Bucureşti – Baia Mare – 300 minute.

„În urma acestor deranjamente, circulaţia trenurilor va fi afectată la nivelul întregii reţele, fiind necesare decalări ale orelor normale de circulaţie pentru asigurarea legăturilor la destinaţia finală pentru toţi pasagerii trenurilor întârziate. Circulaţia în zonele afectate se va desfăşura în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. Detalii despre situaţia circulaţiei pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată”, se arată în comunicatul companiei de transport feroviar.

CFR Călători a pus la dispoziţia managerului de infrastructură – CFR SA, tracţiune diesel, după producerea deranjamentelor.

Cod galben de furtuni și descărcări electrice

Meteorologii au emis cod galben de vreme rea pentru mai multe județe din Sud-Estul  României, în intervalul orar 02.00 - 10.00.Intervalul : 27 iulie, ora 02:00 – 27 iulie, ora 10:00

Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică temporar accentuată, informează meteorologii.

În intervalul menționat, în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va continua să prezinte intensificări cu rafale în general de 55...65 km/h.

În jumătatea de est a Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de 50...60 km/h), vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp.