Evenimentul ZileiPoliticaFuneriu, lecție dură pentru Voiculescu. Ce n-a făcut, deși putea, în cele patru luni

Funeriu, lecție dură pentru Voiculescu. Ce n-a făcut, deși putea, în cele patru luni

Funeriu, lecție dură pentru Voiculescu. Ce n-a făcut, deși putea, în cele patru luni
Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, nu dă credit celor care susțin că Vlad Voiculescu nu a putut reforma sistemul de Sănătate deoarece a avut doar patru luni la dispoziție, de la începerea mandatului.

Fostul ministru al Educației din Guvernul Boc, Daniel Funeriu, arată cum se poate face curățenie într-un sistem, precum cel al Sănătății. El pornește de la experința sa în Guvern. Și, într-o postare pe Facebook, prezintă o listă de măsuri de reformăpe care le-a adoptat în debutul mandatul său, în vederea reformării sistemului de învățământ.

„Haideți să vă spun eu ce înseamnă să «faci curățenie» într-un sistem și, cu aceeași ocazie, să le răspund celor care spun că «nu a fost timp în 4 luni». Enumăr mai jos doar primele 10 chestii care îmi vin în minte făcute de mine în primele 4 luni de mandat. Într-o coaliție tot de 3 partide, tot în mijlocul unei uriașe crize dar cu o majoritate muuuuult mai fragilă în parlament.

E adevărat: nu aveam nici cont pe facebook și nici dificila sarcină de a coordona 30 de consilieri. Aveam vreo 5, din care 2 se ocupau strict de chestiuni administrative. Ah, am uitat: eram tocat de dimineața până seara de toate televiziunile, mai puțin B1. Am avut și o moțiune simplă în care i-am umilit”, a scris Daniel Funeriu în postarea de pe Facebook.

Postarea sa este cu bătaie spre fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, demis de premierul Florin Cîțu în cursul zilei de ieri, 14 aprilie. Susținătorii acestuia au afirmat în public faptul că Vlad Voiculescu nu a avut timp pentru a începe reforma în Sănătate.

Cele zece puncte ale lui Funeriu

Daniel Funeriu prezintă primele măsuri pe care le-a adoptat în decursul primelor 4 luni de mandat. El începe cu Legea Educației, pe care a trimis-o în Parlament, cea mai importantă decizie, și continuă cu tăierile de posture inutile, anulara alocărilor financiare pentru „academiile” fantomă etc.

„1) Trimis în Parlament legea educației (360 de articole)

2) Tăiat banii ”academiilor” fantomă, în fapt cuiburi pesediste de sinecuri

3) Trecut sistemul prin criza din 2009-2010 prin tăieri de posturi inutile și, din păcate, reducerea salariilor

4) Pus capăt huzurului sindical pe bani publici: schimbați toți liderii sindicali

5) Schimbat toți decidenții veroși din cercetare, care decideau din pix alocarea granturilor

6) Evaluarea granturilor din cercetare exclusiv de experți străini și punerea pe picioare a unei agenții funcționale (UEFISCDI)

7) Schimbat integral CNATDCU

8) Stârpit corupția din zona de tineret și sport, inclusiv prin decapitarea agențiilor județene putrede

9) Pregătit curățenia generală la bacalaureat

10) Început demersurile pentru eradicarea plagiatelor”, a scris Daniel Funeriu în postarea de pe Facebook.

Miniștrii să-și facă treaba

Fostul ministru concluzionează explicând că așteaptă de miniștrii în funcție și de la premier să-și facă treaba, iar nu să transmită justificări ale neputinței lor.

„Îmi sunt perfect indiferente numele miniștrilor și premierilor, cât și a partidelor de la guvernare. Tot ce vreau e să nu mă ia de prost (și nici pe cititorii mei) și să facă treabă”, a mai scris Daniel Funeriu pe Facebook.

Citește și: 

Funeriu despre reforma în învățământ: „Orice ministru face asta e eroul meu”

 


Accesează: