Evenimentul ZileiSocialO țară UE dă 200 de euro românilor care vin în vacanță. Măsuri disperate pentru salvarea turismului

O țară UE dă 200 de euro românilor care vin în vacanță. Măsuri disperate pentru salvarea turismului

O țară UE dă 200 de euro românilor care vin în vacanță. Măsuri disperate pentru salvarea turismului
Pandemia Covid-19 a lovit dur turismul din întreaga lume și economiile țărilor dependente de acest sector. Așa se face că unele state au început să facă mari eforturi pentru a atrage turiști străini.

Guvernul din Malta, de pildă, a anunțat o măsură interesantă. Pentru a-i încurajarea pe străini să vină înainte de sezonul estival, autoritățile locale oferă un bonus primilor 35.000 de vizitatori care, începând cu 1 iunie, își rezerva un sejur pe insulă

Bonusul depinde de hotelul ales

Pentru a finanța acest stimulent , guvernul insulei a alocat 3,5 milioane de euro.


Arde Europa de Est! Suntem în pericol? Marea Britanie ne trimite avioane de luptă


Bonusul nu va fi același poentru toată lumea. Turiștii care optează pentru un hotel maltez de cinci stele, care s-a alăturat inițiativei guvernamentale de bonusuri , vor avea dreptul la 100 de euro. Cei care ale un hotel de patru stele vor încasa 75 de euro. Pentru un hotel de trei stele, bonusul este de 50 de euro.
Dar asta nu e tot. Hotelierii care au intrat în acest program au datoria să dubleze bonusul guvernamental din propriul buzunar.


Biden, groparul hegemoniei SUA? Bugetul este excelent… pentru Rusia și China


Astfel, suma va ajunge la 200 de euro pentru un hotel de cinci stele, 150 pentru un hotel de patru stele și 100 pentru un hotel de trei stele.
Cei care aleg insula Gozo vor primi un stimulent cu 10% mai mare.

Condițiile pentru primirea bonusului

Bonusul va fi plătit direct de către conducerea hotelului și poate fi ctuhelit de turiști atât pentru cazare, cât și la restaurantul sau barul hotelului. Pentru a beneficia de oferta dezvoltată de autoritățile din Malta, totuși, trebuie respectate anumite condiții: în primul rând, turiștii care doresc să profite de bonus vor trebui să rămână pe insulă cel puțin trei nopți. În al doilea rând, acest stimulent se plătește numai dacă sejurul este solicitat direct la un hotel local și nu prin intermediul agențiilor de turism.

Autoritățile din Malta au anunțat că vor redeschide granițele malteze pentru sosirile din străinătate în luna iunie, scrie cotidianul italian Il Giornale.

Rusia avertizează dur SUA. „Să stea departe de Crimeea și de coasta noastră. Riscul este foarte mare”


Accesează: